LA MARINA PLAZA

Mundo Marino dénia jávea excursiones nauticas
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimarts, 28 febrer, 2017

Homenatge pòstum a Pep Bertomeu a Eivissa

  • La Fundació Baleària presenta el seu llibre Capvespre en un acte que va comptar amb la presència del fill de l’escriptor denier i constants referències a un altre gegant desaparegut, Rafael Chirbes
  • Ricard Pérez ha assenyalat que la presentació en l’illa ja estava pactada amb Bertomeu abans de la seua mort: «No podíem fallar»

La Fundació Baleària va homenatjar a l’escriptor denier Josep Bertomeu dissabte passat en la Biblioteca Can Ventosa d’Eivissa, amb la presentació del seu primer i últim llibre, Capvespre. L’acte, que va comptar amb la presència de familiars i amics de l’autor, va congregar un centenar de persones.

Ricard Pérez, gerent de la Fundació Baleària i amic de l’escriptor, va continuar amb la tasca de presentar la seua novel·la en l’illa malgrat la seua defunció el passat mes d’octubre. Pérez i l’editorial Lletra Impresa van vore l’oportunitat perfecta per a homenatjar a Bertomeu posant com a excusa la carta-pròleg lloada per Rafael Chirbes i publicada després de la seua mort. “La presentació de Capvespre era una cosa que la Fundació Baleària tenia pendent, era un compromís que es va adquirir amb l’autor i no podíem fallar”, va esmentar Pérez.

L’acte va comptar amb el fill de l’escriptor, Joan Bertomeu, que va remarcar el caràcter reservat però ple d’humor de son pare, i Jovi Lozano-Seser, l’escriptor i gerent de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, que va realitzar una semblança humana i intel·lectual de l’autor, definint-lo com devot dels llibres, de la literatura i dotat d’un gran perfeccionisme que només tenen els somiadors i els amants de les històries.

També van intervenir els editors Mercé Climent i Juli Capella, que van revelar algunes anècdotes de la publicació, i algunes autoritats polítiques i culturals de l’illa balear, com ara Fanny Tur, escriptora i directora de l’Arxiu Històric d’Eivissa, i Pep Tur, regidor de Cultural de l’Ajuntament d’Eivissa.

Capvespre, amb una magnífica acollida entre els lectors, ha sigut qualificada com una novel·la imprescindible sobre una de les èpoques més sòrdides de la història més recent. Les crítiques literàries que s’han fet sobre ella són positives, afirmant que es tracta d’un llibre amb un paisatge de paraules i descobriments on les descripcions de València són “de les més belles que s’han fet”, segons Rafael Chirbes.

Lletra Impresa Edicions, l’editorial que ha publicat l’obra, ha anunciat que degut a l’èxit de les vendes de Capvespre, de les crítiques i de la seua bona acollida per part dels lectors, van a publicar una segona edició. “És el més gran homenatge que se li pot fer: donar a conèixer la novel·la i difondre la seua magnífica obra”, ha recalcat Mercè Climent.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.