LA MARINA PLAZA

Mundo Marino dénia jávea excursiones nauticas
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dijous, 23 febrer, 2017

Dénia acumula sentències condemnatòries per 34 milions d’euros

  • El consistori ha abonat ja uns nou milions d’eixa quantitat, però encara té pendent de pagar els restants 25

Cada veí de Dénia, sense distinció d’edat, té un deute de 820 euros i, segurament, no ho sap. I la va a haver de pagar, encara que siga de forma indirecta. La xifra és el quocient que resulta de dividir el que l’ajuntament de la ciutat ha d’abonar per les múltiples sentències condemnatòries que acumula, per la població empadronada. I és que l’import conjunt dels diferents pagaments que el consistori ha d’afrontar per condemnes -principalment per assumptes urbanístics- és important: 34 milions d’euros.

Un moment del ple celebrat este dijous.

El regidor d’Hisenda, Paco Roselló, va donar compte de la dada en el ple celebrat a la nit d’este dijous, arran que l’edil no adscrit, Àlex Rodenkirchen, li preguntara si s’havia confeccionat ja una llista de totes les sentències condemnatòries que acumula el Ajuntament de Dénia que ell mateix havia sol·licitat en una sessió anterior. I si. Ja està confeccionada. Roselló la hi va lliurar i va resumir les dades “a grans trets” en la seua intervenció posterior.

El llistat inclou tant sentències fermes, és a dir, contra les que ja no cap recurs, i per tant no hi haurà més remei que pagar, i en primeres instàncies o intermèdies, que han sigut recorregudes. En total, entre unes i altres, la xifra ronda els 34 milions.

Només en sentències fermes i convenis urbanístics se’n va la major part del pastís. L’ajuntament ha de fer front, si o si, a 26 milions d’euros per estos conceptes. Pel que fa a les condemnes que estan encara pendents que es resola algun recurs, sumen altres 8 milions d’euros, segons les dades aportades per Roselló. El total són els 34 milions als quals al·ludia el regidor d’Hisenda.

D’esta quantitat, de moment el consistori ha pagat ja -va concretar Roselló- entre 8 i 9 milions, de manera que la xifra pendent encara d’abonar rondaria els 25 milions.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.