LA MARINA PLAZA

Mundo Marino dénia jávea excursiones nauticas
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dilluns, 20 febrer, 2017

Els Bous al Carrer han de tindre a partir de 2018 un veterinari i millor atenció mèdica

  • El Consell també exigirà més mesures de seguretat en barreres i cadafals, inclòs l’ancoratge a la paret
  • Augmenten els controls de la Policia Autonòmica sobre este tipus de celebracions

Sessió de Bous al Carrer a Pedreguer.

En plena polèmica pel debat sobre els festejos taurins que s’està produint en totes les comarques valencianes, inclosa la Marina Alta, l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), un organisme dependent de la Generalitat, ha anunciat una ampliació del reglament que regula els Bous al Carrer i que obligarà a extremar tant les mesures de seguretat i els elements de tancament d’estos esdeveniments, com l’atenció mèdica als seus participants i també el benestar del propi animal.

El director general de l’AVSRE, José María Ángel, ha subratllat que estes futures mesures seran pactades amb la Comissió de Bous al Carrer i per tant amb tots els sectors de la festa i que podrien començar a aplicar-se en 2018.

Pel que fa al servei mèdic, la Generalitat aposta per comptar amb un equipament més concret i específic per a l’atenció que puga necessitar durant el transcurs de la festa, «separant la seu del servei mèdic de l’ambulància i les dotacions mínimes que ha de tindre».

D’altra banda, i pel que fa a un aspecte tan fonamental com és el benestar animal, es té la ferma intenció d’incorporar la figura del veterinari als festejos de bous durant la seua celebració. Les funcions d’este professional seran diverses, com l’elaboració de la documentació de trasllat animal (guia de transport); gestió de la documentació del bou cerril relativa a la seua mort en escorxador; revisió de les condicions higienicosanitàries dels corrals i corralets i assessorament i informe al director del festeig sobre les incidències i aspectes que es considere derivades de l’espectacle.

La qüestió del benestar animal és precisament l’epicentre de l’actual debat sobre este tipus d’actes taurins, pel que nombrosos municipis han decidit eliminar les modalitats més controvertides, com el Bou Embolat o l’Encaixonat. Ha sigut el cas, entre altres localitats, de Xàbia, Gata, Ondara, Benissa o més recentment Pedreguer.

Finalment, i pel que fa a les barreres i cadafals, el Consell s’afegirà en el futur reglament qüestions com les relatives a l’ancoratge en paret o la previsió per als tancaments de barreres verticals amb taulons horitzontals. Totes estes mesures podrien començar a aplicar-se a partir l’1 de gener de 2018, després d’un període d’ajustos que es prolongarà al llarg de tot l’exercici actual de 2017.

Més presència policial. Àngel també va precisar que durant 2016 s’han incrementat els controls efectuats per la Policia Autonòmica en els Bous al Carrer de tota la geografia valenciana i s’ha potenciat la figura del director del festeig, «el que ha beneficiat clarament a la festa», va assegurar.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.