LA MARINA PLAZA

Mundo Marino dénia jávea excursiones nauticas
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dissabte, 18 febrer, 2017

El nou repte de la Policia de Dénia: que un dia Enriqueta Borràs deixe de ser notícia

  • La primera agent que es va incorporar al servei a la ciutat, ara fa 30 anys, rebrà l’homenatge de l’ajuntament amb un calendari d’activitats i un reconeixement especial el Dia de la Dona
  • La presència de dones en les forces de seguretat de la comarca continua sent testimonial en molts casos

La Policia té nom de dona, però segueix plena d’homes. En els últims anys, la tendència camina cap a l’equilibri, tot i que està encara molt lluny d’aconseguir-ho. En la gran majoria dels cossos de seguretat presents en la Marina Alta (siguen policies locals, Guàrdia Civil o Policia Nacional) la presència de dones continua hui sent testimonial. És cert que en els serveis municipals la seua presència és més gran, però també és encara un món majoritàriament d’homes. Per això l’Ajuntament de Dénia ha decidit retre homenatge a la primera dona que va franquejar esta barrera. Es compleixen 30 anys des que, per primera vegada, hi va haver una agent de Policia Local de Dénia. Es diu Enriqueta Borrás, és la triada per a rebre l’homenatge de la ciutat en l’acte del Dia de la Dona, i el consistori ha organitzat un seguit d’actes per a commemorar l’efemèride durant tot l’any. El repte és clar: que arribe un dia en què Enriqueta Borràs no siga notícia perquè la presència de la dona en les policies s’ha equilibrat.

La imatge de les plantillas de la Policia Local i la Policia Nacional durant la celebració del dia del seu patró el 2015 permet vore com la presència de dones segueix sent testimonial.

Les regidories de Seguretat Ciutadana i Igualtat de l’Ajuntament de Dénia han organitzat la commemoració del 30 aniversari de la incorporació de la dona al cos de la Policia Local de Dénia. Una efemèride important, va assenyalar ahir el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Scotto, “ja que va suposar l’accés de la dona a un cos de seguretat exclusiu de i per a homes, donant pas a l’inici de la seua democratització”.

Este aniversari, va afegir Scotto, “representa una oportunitat per aprofundir en la tan necessària igualtat, en este cas, dins dels cossos de seguretat; la professionalitat al servei de la ciutadania; el prestigi, l’eficàcia i l’eficiència que suposa per a un cos jerarquitzat la integració de la tasca professional de les dones policia”.

La programació del 30 aniversari comença el 24 de febrer amb la jornada policial La integració de la dona en els cossos de Policia Local de la Comunitat Valenciana, en la qual dones policia de municipis valencians amb diversos càrrecs dins de l’escala de comandament abordaran aspectes com el passat, present i futur de les dones policia, les desigualtats encara existents, les dificultats d’ascens o les noves previsions normatives, segons ha informat el regidor.

Scotto i Cardona, en la presentació dels actes del 30 aniversari de l’arribada d’Enriqueta Borrás a la Policia Local de Dénia.

La jornada, que se celebrarà en el Viver d’Empreses de la Cambra de Comerç de Dénia (carrer L’Agret, 18), s’inaugurarà a les 9 hores i finalitzarà a les 13 hores amb una intervenció de la sotsdirectora de Seguretat de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, Aurora Valero.

Amb motiu de l’efemèride, les regidories d’Igualtat i Seguretat Ciutadana, amb el vistiplau del Consell de la Dóna, han decidit que l’homenatjada enguany en l’acte del Dia de la Dona (8 de març) siga Enriqueta Borràs Faus, la primera dona que va ingressar en la plantilla de la Policia Local de Dénia, segons va anunciar la regidora d’Igualtat, Elisabet Cardona. Borràs es va incorporar com a auxiliar de policia amb un contracte laboral el 1987, aprovant el 1989 com a funcionària de carrera la seua plaça d’agent de la Policia Local de Dénia. En l’actualitat treballa en la Policia Local de Gandia.

Esta commemoració de la incorporació de la dona a la policia local continuarà en octubre amb un reconeixement al col·lectiu de dones professionals de la Policia Local de Dénia durant la celebració de l’acte del Dia de la Policia.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.