LA MARINA PLAZA

Mundo Marino dénia jávea excursiones nauticas
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 17 febrer, 2017

Les obres arriben al parc de Torrecremada de Dénia

  • Arranquen els treballs del nou tancament per a frenar el vandalisme i d’habilitació d’una zona canina, mentre el consistori aspira que el Govern central reprenga el projecte de rehabilitació de la casa, aprovat el 2007

Els dos projectes sol·licitats a la Diputació d’Alacant per l’Ajuntament de Dénia per a començar a actuar en el parc públic de Torrecremada estan ja en marxa. Esta setmana han començat els treballs de millora de l’emblemàtic recinte mentre el consistori aspira a que un dia el Govern central reprenga el projecte de rehabilitació de la històrica casa situada en l’interior del parc, aprovat l’any 2007, però que després va desaparèixer dels Pressupostos Generals de l’Estat.

LA CASA, A L’ESPERA. L’estat de deteriorament de la històrica casa de Torrecremada va en augment, mentre segueix aparcat el projecte per a la seua rehabilitació.

Mentre, el que ja és una realitat són les obres dels dos projectes aprovats per la diputació. D’una banda, s’està procedint al tancament exterior del parc per tal d’evitar, en la mesura del possible, els actes de vandalisme en l’interior del recinte. A més, s’han iniciat els treballs per habilitar una zona canina en el parc públic que minimitze la problemàtica actual de presència d’animals solts en l’entorn. Les obres tenen una durada prevista d’un mes i un pressupost de 49.494,94 euros, finançats per la Diputació d’Alacant dins de la convocatòria de subvencions a favor de municipis de la província per a inversions financerament sostenibles.

Mentrestant, el grau de deteriorament de la històrica casa de Torrecremada s’agreuja. Per l’efecte del pas del temps, però, també, precisament per actes de vandalisme que han ocasionat destrosses en els últims temps.

Renovació de voreres en el casc urbà

D’altra banda, i dins d’esta línia d’ajudes, amb una inversió de 82.899,8 euros, l’ajuntament renovarà les voreres a l’avinguda d’Alacant, Ronda de les Muralles i els carrers Llíber i Aldebarán “per a poder donar seguretat al trànsit de vianants”, segons consta en la memòria valorada del projecte.

Esta setmana ja han començat les obres del carrer Aldebarán, consistents en l’adequació de la vorera actual, que a més de ser molt estreta, es troba inacabada.

En les properes setmanes s’actuarà en el carrer Llíber, on s’aprecien trencaments i alçaments de les voreres, uns problemes ocasionats pels arbres, les arrels dels quals han arribat fins i tot a alçar i moure les vorades. Esta actuació en les voreres finalitzarà en la Ronda de les Muralles i l’avinguda d’Alacant. L’execució de les obres es prolongarà durant dos mesos.

Substitució de lluminàries

La tercera actuació que es finançarà amb estes ajudes provincials començarà en poques setmanes i és la substitució de les actuals lluminàries del passeig del Saladar per altres amb tecnologia LED que garantisquen la millora de l’eficiència energètica. La inversió, en este cas, ascendeix a 65.952,36 euros.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.