LA MARINA PLAZA

Viu la Paqua a Benissa 2018
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dijous, 16 febrer, 2017

Jesús Pobre denúncia que la Diputació margina els municipis menors de 5.000 habitants

  • L’entitat impugna unes ajudes de l’organisme presidit per César Sánchez per a la millora de camins perquè exigeix als pobles xicotets pagar el 50% de la subvenció com si foren grans municipis

Vista general de Jesús Pobre i alguns dels seus camins rurals des del Montgó.

Enèsim conflicte entre la Diputació d’Alacant i els municipis. Ara l’ha posat en solfa Jesús Pobre. Esta entitat local ha recorregut la convocatòria d’ajudes per a 2017 feta per l’organisme provincial per a actuar en «camins no provincials», és a dir en la vies més secundàries de titularitat municipal. I ho ha fet perquè la diputació ha exclòs d’estes subvencions «l’escala poblacional del 95% de cobertura per a municipis de menys de 5.000 habitants».

Argüeix el recurs de la Junta Veïnal de l’EATIM que «la convocatòria és ineficaç per a xicotets pobles i entitats locals que perden una oportunitat més d’atendre les necessitats de la ciutadania en l’arranjament de carrers i camins». De fet, esta circumstància ha provocat que Jesús Pobre haja de desistir de la convocatòria. El mateix li ha passat a altres entitats locals amb les que esta EATIM de Dénia ha estat en contacte, i que es troben en la mateixa situació.

El problema és que per a obres d’asfaltat per un import de 60.000 euros, l’entitat local menor no té capacitat pressupostària per assumir el 50% del cost de l’obra. «La diputació manifesta que la finalitat de la convocatòria és atendre la població i col·laborar amb les administracions municipals, però, l’exclusió de la escala de població afecta greument als xicotets pobles, ja que trenca el principi de proporcionalitat i distribució equitativa, dificultant i impossibilitant l’accessibilitat a esta convocatòria».

«La dipu amb els pobles»

Referent a això, la Eatim creu que s’han incomplit els compromisos adquirits pel president de la Diputació i alcalde de Calp, el popular César Sanchez, amb les Entitats Locals Menors; i li retreu a Sánchez que el seu únic interès és la difusió publicitària de la marca La Dipu dels pobles mentre pretén que «els xicotets pobles concorreguem amb una mateixa vara de mesurar que les poblacions de més de 10.000 o 20.000 habitants».

La impugnació de Jesús Pobre recorda que per reglament les ajudes de la diputació han de basar-se en «barems i sistemes de prioritat o repartiment equitatiu i és este últim el que s’ha eliminat de la convocatòria». «Aplicar el 50% de cobertura per a tots, no és igualtat, perquè els xicotets municipis estan en desigualtat poblacional i pressupostària en relació als municipis de més de 5.000 habitants».

La Eatim recalca que no consta justificació ni fonamentació per a la modificació de la convocatòria d’inversions en camins de titularitat municipal d’esta anualitat de 2.017, «desconeixent quins són els aspectes tinguts en compte per a fer estes modificacions que afecten a les veritables necessitats dels xicotets municipis de la Marina Alta».

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.