LA MARINA PLAZA

Mundo Marino dénia jávea excursiones nauticas
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimecres, 15 febrer, 2017

Primera víctima del conflicte dels torns a La Pedrera: dimiteix la directora d’Infermeria (i segueixen les protestes)

  • L’enfrontament entre la Direcció de l’HACLE i els treballadors continua enquistat, i tornen a protagonitzar una xiulada i una concentració en l’hospital per tal d’exigir el manteniment de les tandes de treball de 12 hores

El conflicte pel sistema de torns del personal d’Infermeria DE l’Hospital d’Atenció de Crònics i Llarga Estada (HACLE) de la Pedrera, a Dénia, s’ha cobrat ja una víctima. La directora d’Infermeria, Inma Simó, ha presentat la dimissió mentre se succeeixen les protestes dels treballadors, que defensen el manteniment dels torns de 12 hores que han estat regint els últims anys. Este mateix dimecres ha tingut lloc una nova protesta del calendari aprovat per la Junta de Personal i l’assemblea arran que, el passat 1 de febrer, entrara en vigor un nou sistema mixt, que conjuga els torns de 12 hores amb els de 7 .

La concentració de treballadors d’este mièrcoles en la porta de l’hospital.

La dimissió d’Inma Simó no canvia en res, però, este calendari de mobilitzacions. Els treballadors el mantenen intacte. Cal recordar que exigeixen la destitució de tot l’equip directiu del centre, la qual cosa inclou també el director de l’hospital, Jaume Morera. I, principalment, que no s’implanten els torns de set hores.

Bona prova d’això és que els afectats mantenen la seua intenció de concentrar-se en l’hospital cada setmana. En la protesta d’este dimecres, han dut també a terme una xiulada a les portes del HACLE i després li han donat la volta a l’edifici acompanyats de megafonia. L’acció ha conclòs pujant a la segona planta, on s’han concentrat de manera silenciosa a les portes del despatx de Direcció.

La davant les portes de Direcció.

Mentre la direcció argumenta la necessitat del canvi en els torns en raons d’operativitat, especialment per a poder mantenir nivells de servei adequats en hores concretes, com les últimes de la vesprada i les primeres de la nit, els sindicats ho neguen. La veritat és que els treballadors s’han decantat clarament. Dels 64 infermers i auxiliars d’Infermeria que treballen en l’hospital, 59 han signat els fulls presentats en la Conselleria de Sanitat demanant que es mantinga el sistema de torns de 12 hores i la destitució de l’equip directiu.

El conflicte per la proposta de nous torns en l’hospital de crònics ve de mesos enrere. Va explotar en la primera meitat de l’any passat. I la possibilitat d’acord entre les dues parts sembla, cada vegada més, esgotada. A final d’any va semblar arribar a una entesa, després d’anunciar els treballadors l’inici d’un calendari de mobilitzacions. La direcció i la Junta de Personal van acordar establir una moratòria per la qual la primera renunciava a aplicar els torns de 7 hores des de l’1 de gener, com tenia previst. Ajornava la mesura fins a l’1 de març, de manera que durant els dos primers mesos de l’any es seguiria treballant com fins ara, en torns de 12 hores.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.