LA MARINA PLAZA

Mundo Marino dénia jávea excursiones nauticas
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimecres, 15 febrer, 2017

«Fer la selectivitat a Alacant o Elx provocarà danys psíquics» als alumnes de la Marina Alta

  • Els ajuntaments de Benitatxell i Teulada i l’institut d’esta última localitat exigeixen que la prova puga celebrar-se en els IES per tal d’evitar els perjudicis econòmics i físics d’un viatge de 150 quilòmetres

Els ajuntaments de Benitatxell i Teulada i l’institut d’este últim municipi han signat un acord de col·laboració perquè les proves PAU (Proves d’Accés a la Universitat) puguen realitzar-se en els instituts i no en seus universitàries com les d’Alacant o Elx, la qual cosa implicaria als alumnes de la Marina Alta viatgen més de 150 quilòmetres en un sol dia per tal d’assistir a este vital examen.

Tant les dues administracions com el centre educatiu consideren que estos desplaçaments provocarien una desmesurada inversió de temps -tindran que alçar-se molt prompte i arribar a casa de nit-; implicarien repercussions econòmiques que poden suposar greus problemes per a les famílies amb menys poder adquisitiu; provocarien danys físics i psíquics per la tensió i l’estrès afegit que se sumaria al que ja pateixen els estudiants en enfrontar-se a la selectivitat; i a penes hi hauria possibilitat de solucionar incidències, cas que hi haja algun problema de transport.

Com a alternativa es proposa realitzar les proves de la selectivitat en els instituts de la comarca de forma rotatòria, allargant el calendari escolar en els centres que cada any siguen designats.

En la signatura del conveni van participar l’alcalde de Teulada en funcions, Raúl Llobell, i el regidor d’Educació d’esta localitat, Daniel Ibanco; l’alcalde del Poble Nou de Benitatxell, Josep Femenia, i el director de l’IES de Teulada, José Álvarez Cobelas.

Cicles amb més possibilitats d’ocupació. L’acord també va servir per fer una proposta de formació en l’institut amb més possibilitats d’ocupació futura que incloga, per exemple, cicles de Jardineria i Turisme.

Classificat:
Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.