LA MARINA PLAZA

Mundo Marino dénia jávea excursiones nauticas
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimarts, 14 febrer, 2017

Quatre anys de presó per estafar 86 parelles amb apartaments multipropietat a Dénia

  • L’acusat, que portava anys fugit de la Justícia, va crear un entramat empresarial des del qual va enganyar a compradors de setmanes de vacances d’origen francès
  • Ha sigut el major frau d’estes característiques en les comarques alacantines

La secció segona de l’Audiència d’Alacant ha condemnat a quatre anys i mig de presó al principal implicat en la marjor estafa registrada en les comarques alacantines amb apartaments en règim de multipropietat, que va afectar a Dénia a 86 parelles, majoritàriament de nacionalitat francesa .

L’encausat portava anys fugit de la Justícia i no va ser detingut fins fa uns mesos, per la qual cosa no ha sigut jutjat fins ara, a diferència de quatre empleats seus, que van resultar absolts per falta de proves.

La sentència, feta pública hui, recull que el sospitós va crear un entramat empresarial a Dénia i els seus voltants des del qual va cometre un frau als adquirents de setmanes de vacances en apartaments que tenien un règim de multipropietat.

L’acusat convencia als clients que la seua setmana havia sigut venuda a un tercer, de vegades a un preu superior al que ells havien de pagar, i es guanyava així “la seua confiança davant la perspectiva de treure més benefici de l’esperat”, segons el sentència.

Els afectats havien de pagar en els comptes de les mercantils certes quantitats de diners per a canviar les seus setmanes de vacances per altres, però després rebien una telefonada i se’ls comunicava que havien “sorgit problemes amb la venda”.

Les empreses els asseguraven que intentarien solucionar-ho o tornar-los els diners, i als clients que insistien en esta última opció els enviaven un pagaré del Banc de València que no podien fer efectiu per falta de fons en el compte contra el qual anava dirigit.

El tribunal ha declarat provat que el processat va falsificar contractes que enviava als perjudicats i en els quals constaven particulars que no tenien cap participació en estes operacions.

La sentència atorga a l’acusat un “paper protagonista” en esta trama, per la qual es va enganyar els clients amb la “trampa de fer-los creure que pràcticament anaven a compensar el preu de les setmanes que compraven amb el de la venda de les seues setmanes” .

A més dels quatre anys i mig de presó pels delictes d’estafa i falsedat documental, l’Audiència d’Alacant ha imposat al processat l’obligació d’indemnitzar les 86 parelles afectades amb quantitats que varien entre els 11.800 i 32.600 euros.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.