LA MARINA PLAZA

Mundo Marino dénia jávea excursiones nauticas
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dissabte, 11 febrer, 2017

José Chulvi: “Xàbia és un dels municipis més segurs de la província”

  • La Junta de Seguretat analitza els índexs de delinqüència, que es mantenen per baix de la mitjana provincial, autonòmica i nacional

Les diferents forces de seguretat amb competències en el municipi de Xàbia han celebrat este divendres la Junta Local, en la qual periòdicament s’analitzen les dades de criminalitat, es construeixen ponts per a millorar la coordinació i es posen en comú els diferents problemes o iniciatives en prevenció que es desenvolupen en la vila.

En la reunió es van repassar les estadístiques dels últims dos anys (2015 i 2016), que reflecteixen que Xàbia segueix sent un dels municipis més segurs de la província, va destacar l’alcalde, José Chulvi. En este sentit, un dels aspectes positius posats sobre la taula és que els índexs de delinqüència s’han mantingut estables, tot i que en estos anys ha pujat considerablement el número de visitants durant l’estiu.

En xifres absolutes, el 2016 es van registrar 1.490 delictes, un fet que suposa un índex delinqüencial del 37’7 delictes per cada mil habitants, per baix de l’índex provincial (50 per cada mil habitants), autonòmic (47 per cada mil) i fins i tot la mitjana nacional, que està en 43 per cada mil habitants.

Altres assumptes analitzats per la junta han sigut l’efectivitat del recentment posat en marxa Centre de Coordinació Operatiu d’Emergències Municipals (Cecopal) i dels programes específics implantats en la població per atendre i previndre la violència de gènere, els problemes escolars o la pesca furtiva en el mar. També va acordar reunir-se d’ací a deu dies per abordar un altre dels reptes importants en matèria de seguretat: la resposta davant els incendis. En este aspecte, la regidora de Seguretat, Pepa Gisbert, ha explicat que ja hi ha treball tècnic avançat per a un nou pla local i que el pròxim pas és vore com involucrar a la ciutadania. I és que, tal com va recalcar l’alcalde, és vital que els residents estiguen informats i preparats amb plans d’autoprotecció per tal de saber com actuar davant d’un foc.

Al costat del primer edil, la junta va estar presidida pel subdelegat del govern a Alacant, Juan Antonio Gómez, qui es va interessar i va brindar suport tècnic a l’ajuntament per afrontar els efectes dels últims temporals i el post incendi del devastador foc de la Granadella.

Deixa el teu comentari

Classificat:
Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.