LA MARINA PLAZA

Baleària Dénia
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 10 febrer, 2017

El Consell aprova el decret de creació de l’Escola Oficial d’Idiomes de Dénia

  • La mesura que portava mesos esperant l’ajuntament permet el trasllat del servei a la seua nova ubicació en l’IES Número 3, i implica la segregació del centre de l’EOI de Benidorm

El pas que Dénia portava temps esperant l’ha donat este divendres el ple del Consell, amb l’aprovació del decret de creació de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Dénia. Amb això, el centre d’ensenyament d’idiomes ubicat ara en la cantonada de l’avinguda de Joan Fuster amb el carrer Pedreguer deixa d’estar en precari.

El local actual de l’Escola Oficial d’Idiomes.

L’aprovació del decret suposa, explica la Generalitat, posar fi a “una situació administrativa irregular” que s’arrossega des de l’obertura del centre el 2009, atès que l’escola no tenia marc normatiu regulador de la seua activitat. Això suposarà, principalment, a més del reconeixement oficial de l’ensenyament d’idiomes en l’EOI de Dénia, que podrà ja emetre les titulacions oficials com a centre autònom, desvinculant-se del de Benidorm, del qual depenia fins ara administrativament. Així mateix, facilita el trasllat de l’Escola d’Idiomes a una altra ubicació, com la de l’IES Número 3, com tenia planificat l’ajuntament.

Tal com estableix el decret, la creació del centre es considera convenient segons els estudis de planificació educativa realitzats per la Direcció General de Política Educativa de la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport. El decret té efecte des de l’inici del curs escolar 2016-2017, excepte pel que fa a efectes administratius i acadèmics, que s’aplicaran des del curs escolar 2009-2010.

Així mateix, segons este decret, l’EOI de Dénia es crea per desglossament de la de Benidorm i compta amb una capacitat de 2.500 places. I materialitza el canvi d’ubicació en afirmar que s’ubica provisionalment en les instal·lacions de l’IES Número 3.

Pel que fa als nivells implantats, s’autoritzen el Nivell Bàsic (A2), Intermedi (B1) i Avançat (B2) dels ensenyaments d’alemany, anglès i francès. Així mateix, s’aproven els diferents nivells de valencià amb efectes del curs escolar 2018-2019.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.