LA MARINA PLAZA

Bodegas Xaló vinos vins 2017
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dijous, 9 febrer, 2017

Un antic teatre reconvertit després en indústria serà el nou museu de Pedreguer

  • L’ajuntament adquireix per 207.000 euros l’immoble, que a finals del segle XIX va ser el Teatre Serrano i després va albergar tallers per a la fabricació de complements tèxtils
  • El municipi pretén crear un espai de caràcter comarcal amb atractiu turístic

Naix un nou espai museístic carregat de simbolisme en la Marina Alta. L’Ajuntament de Pedreguer ha formalitzat esta setmana l’adquisició de l’immoble situat en els números 8, 10 i 12 del carrer Col·legi amb la finalitat que albergue la seu del seu d’un futur museu. La transacció s’ha realitzat a càrrec del pressupost municipal de 2016 per un total de 207.000 euros gràcies a ingressos procedents de dues fonts: la venda d’una parcel·la en la partida Borissa, que ha aportat 190.551 euros, i el romanent de la partida destinada a este efecte, que ascendeix a 16.449 euros.

L’edifici compta amb una superfície construïda d’uns 780 metres quadrats distribuïts en dues plantes -inferior i primer pis- i té una doble singularitat històrica: d’una banda, va acollir a finals del segle XIX i durant el primer terç del XX el Teatre Serrano; després, el seu ús es va tornar més prosaic: va ser una indústria, en concret, va acollir tallers de diverses empreses de barrets, bosses i altres complements.

És precisament la tradició manufacturera de Pedreguer, al costat de la importància del seu llegat agrícola i el pròsper patrimoni arqueològic i històric del municipi, el que es pretén posar en valor en este espai museogràfic que s’ubicarà en l’espai adquirit. En paraules del consistori, «l’objectiu és que puga servir de centre de referència per al coneixement, l’estudi i la difusió de la història i de les cultures locals, alhora que serveix com un important actiu turístic d’índole no només local, sinó comarcal».

A més de l’emblemàtica trajectòria de l’immoble, altres factors que han determinat la seua adquisició han sigut la proximitat a la Casa de Cultura, el que possibilitarà la creació d’un eix basat en el patrimoni etnogràfic de la població, i la seua considerable superfície. Com esta última és notable, l’immoble albergarà també la biblioteca municipal, el que al mateix temps permetrà alliberar espai en una Casa de Cultura en l’actualitat congestionada per la gran quantitat d’activitats que es desenvolupen allí.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.