LA MARINA PLAZA

Baleària Dénia
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dijous, 9 febrer, 2017

La suspensió de llicències a Dénia rep l’aval jurídic de la diputació

  • Els serveis jurídics de la institució governada pel PP conclouen que la mesura adoptada pel govern local PSPV-Compromís, i qüestionada per l’oposició, gaudeix de plena legalitat

L’Ajuntament de Dénia ha aclarit els seus dubtes sobre la legalitat de la suspensió parcial de llicències aprovada pel govern local (PSPV-Compromís) per garantir la viabilitat d’algunes de les propostes del Pla General en tramitació. L’informe encarregat als serveis jurídics que la Diputació d’Alacant posa a disposició dels municipis avala en tots els seus extrems la decisió. La polèmica urbanística dels últims mesos, en els quals PP, GDCU i Ciutadans han posat en dubte la legalitat de la mesura, queda substanciada, almenys de moment. Està per vore ara si estos tres grups de l’oposició assumeixen el dictamen jurídic o si, per contra, insisteixen a presentar batalla.

Unes obres en el litoral de les Rotes, en una imatge de l’any passat.

El cas és que l’arribada de l’informe ha donat peu al govern de Dénia a eixir a primera hora de la vesprada d’este dijous a expressar la seua satisfacció per l’aval rebut, i també a criticar a l’oposició municipal, a la qual ha acusat de pretendre torpedinar el procés d’elaboració del Pla General.

Però primer els fets. L’informe aclareix completament els dubtes de legalitat. “Després de l’anàlisi de la documentació municipal rebuda, es conclou que l’acord plenari de 18 octubre 2016 [el que va aprovar la suspensió] gaudeix de validesa jurídica des del dia que es va adoptar”, afirma en el seu capítol de conclusions.

Amb això, la suspensió de llicències en vigor mantindrà tota la seua vigència. En principi, es va decretar per dos anys, tot i que el que preveu és que no s’arribe a tant. I és que en el moment en què s’aprove la versió preliminar del Pla General, automàticament, com obliga la llei, se suspenguen llicències en tot el terme municipal en tots aquells llocs on el nou planejament en tramitació entre en contradicció amb el vigent.

Ripoll, Grimalt i Carrió, durante la seua roda de premsa.

Ara les opinions. No hi ha dubte que l’informe és una aval a la gestió del govern de Dénia i, en particular, de la seua Oficina Municipal de Planificació, de la qual partia la proposta de suspendre llicències. Una suspensió que, recordava l’alcalde, Vicent Grimalt (PSPV), tot just afecta un 3% del sòl urbà. “No vull pensar què diran -des de la oposició- el dia que es decrete la suspensió total obligada”, ironitzava.

I és que en el govern local tenen la convicció que, després dels dubtes expressats sobre la legalitat de la mesura, subjau en realitat un interès del PP, GDCU i Ciutadans per torpedinar el Pla General. “Estic convençut que volen paralitzar-lo o que no arribe a bon port”, ha assenyalat obertament el primer tinent d’alcalde, Rafa Carrió (Compromís), qui ha demanat als grups de l’oposició “que en lloc de boicotejar i posar traves, ens ajuden i es posen al nostre costat” per tal de contribuir a la tramitació i aprovació del Pla General.

En el govern local no volen saber de més dubtes ni té intenció de perdre més temps en esta discussió. Considera que l’informe jurídic de la diputació (institució governada pel Partit Popular, recordava Grimalt) ratifica la mesura i, per tant, “seguirem amb el nostre full de ruta”, ha indicat la regidora de Territori i Qualitat Urbana, Maria Josep Ripoll. En l’executiu del PSPV i Compromís, per descomptat, assumeixen l’informe. Falta vore si també ho fan en l’oposició.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.