LA MARINA PLAZA

Mundo Marino dénia jávea excursiones nauticas
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimecres, 8 febrer, 2017

El personal d’Infermeria de l’HACLE de la Pedrera, a un pas de la vaga

  • El conflicte amb la direcció pels torns segueix obert i els treballadors decideixen noves accions de protesta en assemblea i estudien fer també un tancament

L’enfrontament que des de fa mesos manté la plantilla de treballadors d’Infermeria (un total de 64) de l’Hospital d’Atenció a Crònics i Llarga Estada (HACLE) de la Pedrera, a Dénia, no va a menys. A l’inrevés. Les últimes mobilitzacions realitzades, arran de la posada en marxa des del passat dia 1 dels torns mixtos, no han mogut de les seues posicions a les parts, i este dijous els treballadors han adoptat noves mesures de pressió en una assemblea convocada per la Junta de Personal. I adverteixen, a més, amb dur a terme un tancament indefinit i una vaga en les unitats d’hospitalització.

Cal recordar que el conflicte arranca arran de la intenció de la direcció de l’hospital d’implantar els torns de treball de 7 hores, mesura a la qual s’oposa la plantilla, que porta anys treballant en tandes de 12 hores. Malgrat que les dues parts havien decidit donar-se un marge fins a l’1 de març, finalment des d’este mes la direcció ha implantat els torns mixtos: de 7 hores en unes plantes i de 12 en unes altres. Això ha sigut interpretat pels treballadors com un incompliment del que s’havia pactat, i des de fa unes setmanes han iniciat un calendari de mobilitzacions.

Noves mesures de pressió adoptades:

  • Escrit al Síndic de Greuges demanant la seua ajuda. Posteriorment s’enviarà a la premsa la carta amb registre d’entrada.
  • Tots els dimecres a les 11 es realitzaran diferents mesures de protesta (cassolada, concentracions silencioses davant els despatxos de direcció, xiulades, pancartes, etc.).
  • Nova concentració a València davant les portes de la Conselleria de Sanitat
  • Escrit a direcció d’infermeria de l’Hospital La Pedrera sol·licitant l’acreditació, amb dades, sobre les al·legacions que addueixen per justificar el canvi de torn.
  • Encarregar 100 xapes amb el lema ‘Pel Torn de 12 hores’ per a portar-lo en l’uniforme de treball.

Però les mesures de pressió poden no quedar ací. L’assemblea ha decidit, també, que “si després de la posada en marxa d’estes mesures prossegueix el conflicte”, es plantejaran altres accions. En concret, dos: tancament dels treballadors a l’hospital per temps indefinit fins que se solucione el conflicte; i dur a terme una vaga en les unitats d’hospitalització.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.