LA MARINA PLAZA

Bodegas Xaló vinos vins 2017
Periodisme, passe el que passe

Marinalia, el centre comercial ‘online’ del xicotet i mitjà negoci de la Marina

Amb la secció EMPRESES SINGULARS, LA MARINA PLAZA pretén donar suport i visualització a aquells projectes empresarials de la comarca que destaquen per la seva innovació. En aquesta ocasió parlem amb Cristina Carracedo i Carolina Vallès, les responsables de Marinalia, el centre comercial online del petit i mitjà negoci de la Marina, un projecte empresarial que va sorgir a Teulada fa dos anys que ja ha aconseguit diferents reconeixements.

  • “El consumidor de la Marina és un usuari acostumat i adaptat al comerç en línia”
  • La missió de Marinalia és que els residents d’esta comarca donem suport al comerç local de la zona
  • Marinalia utilitza les eines de màrqueting en línia més eficaces en els negocis locals, fent campanyes molt adreçades al seu públic objectiu
  • Després d’un any i mig amb el projecte, les empreses ja han vist l’efectivitat de posar els seus serveis en l’entorn virtual i com ha augmentat la seua cartera de clients a través del web

-Teniu com a eslògan “El teu centre comercial online de la Marina”. Expliqueu-nos què és Marinalia. 

-Marinalia És el centre comercial en línia de venda d’experiències d’oci de la Marina Alta. En Marinalia els residents i visitants de la Marina Alta poden trobar tot tipus d’activitats d’aventura, esport, tractaments de bellesa, sessions de benestar, restaurants, formació en línia i allotjament. És a dir, Marinalia és la web on trobareu totes les activitats d’oci i cultura de la zona.

-Quin tipus de productes es poden trobar a Marinalia?

-Tenim tot tipus de serveis de bellesa, salut, gastronomia, esport … Al web disposem d’activitats i serveis per a tot tipus de persones, ja que en tenim per als esportistes, per als que els agrada menjar bé, per als que els agrada viatjar, cuidar-se…

Cristina Carracedo y Carolina Vallés, responsables de Marinalia

Cristina Carracedo i Carolina Vallés, responsables de Marinalia

-Quan cregueu el projecte i quin ha estat el recorregut fins ara?

-Marinalia va nàixer l’octubre del 2014, després d’este any i mig hem aconseguit tindre tot tipus d’activitats i esdeveniments. Inicialment ens centrem en les poblacions més grans de la Marina Alta i en serveis concrets i actualment ja tenim serveis de pràcticament quasi tota la Marina i amb una àmplia varietat.

-La compra on line és una modalitat que va a més. Ja està el consumidor mitjà de la Marina receptiu amb esta modalitat de compra?

-Sí, el consumidor de la Marina és un usuari acostumat i adaptat a la tendència que ja existeix en tota la resta del país, que és fer les compres a través del comerç en línia. Des dels nostres inicis a hui en dia és cert que el número d’usuaris i compradors de la nostra web ha crescut enormement i és que cal tindre en compte que abans d’aparèixer Marinalia, en la comarca de la Marina Alta no existia encara un lloc web que donara l’oportunitat a l’usuari de comprar allò que li puga semblar interessant.

A més, no cal oblidar que la missió de Marinalia és que els residents d’esta comarca li donem suport al comerç local de la zona.

-La major part de les empreses de la comarca són xicotetes o mitjanes. Què pot aportar-li la venda online a este tipus d’empreses?

-El pressupost i els recursos limitats són les principals dificultats a les quals s’enfronten els empresaris a l’hora de donar a conéixer el seu negoci. A través d’Marinalia, el que fem és utilitzar les eines de màrqueting online més eficaces en els negocis locals, fent campanyes molt adreçades al seu públic objectiu. D’esta manera, les empreses generen més vendes i una visibilitat que anant a soles difícilment aconseguirien.

-A quin tipus de negoci li pot interessar la seua plataforma?

-La Nostra plataforma s’adapta a les necessitats de qualsevol negoci i s’ajusta en funció del seu pressupost i dels objectius de mercat. Entre els nostres clients, tenim empreses locals de diferents sectors, des d’estètica i salut, esport i oci o restauració a empreses de moda, regals, articles per a xiquets o d’electrònica.

Presumim de tindre unes empreses locals amb un gran nivell d’iniciativa i que són molt conscients de la importància de gestionar bé les eines de màrqueting, però a les que els sol faltar temps per arribar a tot; amb la qual cosa, fem un bon equip junts.

-I quins avantatges creieu que té per als compradors?

-Els Usuaris de Marinalia troben en una mateixa web qualsevol pla cultural, serveis de bellesa, regals especials i originals, activitats d’aventura …. Tot això en una web on pots filtrar per població o per la categoria que més t’interesse. A més, disposem d’un servei d’atenció al client via xat, correu electrònic i telefònic i d’un suport de venda que no deixa cap marge a incidències o errors. Marinalia és comoditat i facilitat per a l’usuari.

-El vostre és un projecte amb vocació comarcal ja que des de l’inici la vostra àrea geogràfica és la Marina. Quines dificultats i avantatges vos heu trobat per centrar-vos en la Marina?

-Els avantatges parteixen de que és la comarca on residim i la coneixem a la perfecció; per tant, treballar en un entorn proper i conegut és molt més fàcil per a tothom. A més, a nivell empresarial, la Marina Alta té una xarxa d’empreses molt important, amb iniciativa, i són empreses de gent amb molt de talent i ganes de treballar; per tant, és molt fàcil treballar amb ells.

El desavantatge l’atribuiria al fet que quan llancem Marinalia este tipus de comerç (l’on line) en esta zona no estava implantat, així que durant un temps hi ha hagut un procés d’aprenentatge per part dels usuaris, que han hagut de conéixer i aprendre els avantatges que els aporta l’e-commerce i també a les empreses, ja que no sabien el potencial real que els aportaria estar en Marinalia. Ara, després d’un any i mig, les empreses ja han vist l’efectivitat de posar els seus serveis en l’entorn virtual i com ha crescut la seua cartera de clients a través del web.

Portada de la web de Marinalia

Portada del web de Marinalia

-Per crear el projecte heu rebut algun tipus d’ajuda, econòmica o organitzativa, de les institucions o entitats empresarials?

-No, vam crear Marinalia sense ajuda d’institucions ni organitzacions.

-Entraría dins de la categoria d’emprenedors. ¿Per impulsar un projecte d’este tipus, quins suports vos hauria agradat trobar?

-Sí, és cert que encara el concepte d’emprenedor és desconegut en alguns sectors o camps empresarials, però cada dia hi ha més suport als emprenedors i als seus projectes. Nosaltres, personalment, hem tingut el suport de diverses organitzacions, ja que Marinalia va ser finalista com a millor iniciativa empresarial de la província d’Alacant per la Diputació d’Alacant i, actualment, forma part del programa d’emprenedors del Banc Santander per la seua tasca d’introducció del comerç local a l’e-commerce.

-Oferiu un producte nou. Creieu que les xicotetes i mitjanes empreses de la nostra zona inverteixen prou en publicitat i en tecnologia?

-Bé, cada empresa disposa de la seua pròpia estratègia de promoció i publicitat, hi ha algunes que inverteixen part dels seus ingressos en donar a conèixer els seus productes i per tant rendibilitzen esta inversió, i hi ha d’altres que no defineixen la seua estratègia de màrqueting i per tant o no inverteixen en publicitat, o ho fan d’una manera que no és efectiva.

Així doncs, és una realitat que cal invertir en publicitat per estar sempre presents en els ulls dels nostres clients, però en aquells mitjans que els siga beneficiós i efectiu per el tipus d’empresa que tinguen. Cal saber que m’ofereix cada mitjà i quins són els que s’adrecen al meu client potencial. Esta és la clau de l’èxit de la publicitat.

Podeu conèixer més a fons els productes i ofertes de Marinalia en el seu web.

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.