LA MARINA PLAZA

Bodegas Xaló vinos vins 2017
Periodismo, pase lo que pase
Publicado: martes, 11 abril, 2017

Joan Carles Blanquer, 23 años dedicados al Arxiu de Dénia, in memoriam

  • El lugar en el que ayudó a tantos investigadores en búsqueda de algún rastro de la historia de la ciudad le rinde homenaje tras su repentina desaparición

Hace muy pocos días, casi aún parecen horas, –su despedida fue el ayer lunes– del repentino fallecimiento de Joan Carles Blanquer, quien durante 23 años fue uno de los rostros visibles del Arxiu Municipal de Dénia. La ayuda que Blanquer, de 58 años, siempre prestó a investigadores, profesores o periodistas que se acercaron hasta ese edificio en busca de algún rastro de la memoria de la ciudad fue siempre impagable. Sus consejos en esa labor por los fondos que atesora el Arxiu, también.

Quizás por eso su desaparición es todavía más gruesa y La Marina Plaza  se une al dolor de sus familiares y amigos reproduciendo un texto que este mismo martes ha sido publicado en la página de Facebook del Arxiu.

Sempre en el record

Hui escrivim un text amb mal de cor, un text que fa només uns pocs dies semblaria impossible. De manera sobtada se n’ha anat l’amic, el company Joan Carles. Treballador de l’Ajuntament de Dénia i des de fa vint-i-tres anys company a l’Arxiu Municipal. Una vida dedicada al servei dels ciutadans i ciutadanes i de la pròpia administració municipal.
La grandesa de Joan Carles ha estat en fer a la perfecció les coses quotidianes, l’organització dels documents i el servei al públic diari. Sempre amb dedicació, amb amabilitat, amb respecte cap a les persones i les seues particularitats. Un tracte exquisit com era d’esperar en un home de principis, tranquil, però amb caràcter davant les injustícies que ens envolten. Quantes converses per a, entre rialles, arreglar el món! Que magnífica la vida quotidiana en la xicoteta família de l’Arxiu, tan ben avinguda. Junts hem compartit el gust pel treball ben fet, pels documents, per la història de Dénia, amb un interés real per solucionar problemes als usuaris. Quants galimaties d’urbanisme has aclarit en aquests anys!
Un home discret amb molt a dir pel seu grandíssim bagatge cultural. Lector empedreït de literatura, amb un gust excel•lent; defensor de l’ús del valencià amb autèntics coneixements filològics; usuari del Cine Club cada diumenge. Un home de cultura i també de futbol, membre de la Penya Valencianista Me’n Fot de Dénia. I sobretot un bon amic. Quantes festes pel Nadal i al juliol hem compartit els de l’Arxiu amb els companys de la Biblioteca i Cultura.
Volgut i valorat, així era Joan Carles per a tots nosaltres i així el recordarem. Amb aquestes lletres volem deixar testimoni de la nostra estima i donar el condol a la seua família.

Mostrando 1 Comentario
Danos tu opinión
  1. Antonio Aseijas Carmona dice:

    Por desgracia la buena Gente se nos va muy pronto JOAN CARLES,CARMEN Y EL NIÑO QUE QUERÁ SER TORERO D.E.P.

Deja tu comentario

Etiquetas:
Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.