LA MARINA PLAZA

Viu la Paqua a Benissa 2018
Periodismo, pase lo que pase
Publicado: miércoles, 15 febrero, 2017

La Justícia: la bufa la Gamba

VICENT BOSCÀ, mestre i periodista

La situació de la Justícia en general i a Dénia en particular, és molt difícil per falta de mitjans, per falta de personal, per falta…. I hi ha algunes persones que ho saben i la utilitzen per a aconseguir els seus objectius, molts dels quals són, francament, indignes. No oblidem que una justícia lenta, molt lenta, sempre serà una «mala» justícia. I les persones que la volen utilitzar, ho saben. I ho fan. I no els passa mai res. 

Aquests dies hem conegut que un jutge, després de 8 anys, ha alliberat de qualsevol ombra de dubtes a dues persones que estaven imputades, investigades, per la Justícia, així amb majúscules, perquè, presumptament, havien comés algun delicte. Ara, després de més de 2.900 dies, se’ls alça el calvari. Pel camí queden moltes hores de ràbia, nits sense pagar un ull, alguna discussió i moltes mirades i titulars als mitjans de comunicació.

Per este presumpte delicte -l’anomenat cas Llunàtics- van ser imputades l’exalcaldessa socialista Paqui Viciano, les exregidores del mateix partit María José Lorenzo i Vicenta Bixquert, i la tècnica municipal de Joventut, Silvia Blanco. Res més obrir-se el cas es va retirar la imputació de María José Lorenzo i es va iniciar en la investigació, que va concloure amb un primer arxivament del cas el 2012. Un fiscal va demanar reobrir-lo però ja investigant solament a Vicenta i a Silvia. Ara, 5 anys després, s’acaba el procés i queden lliures de tots sospita.

Vaig conéixer i treballar amb les dues persones que ara són «lliures» de tota sospita. I entenc que els «barcenes» que hi ha pel món, no els preocupa el més mínim haver de passar pels jutjats: són d’una altra pasta i tenen la carra folrada de «baqueta». Però a dues persones, a dues bones persones, compromeses amb la seua societat, fer-les passar pel calvari de les acusacions gratuïtes i malintencionades, d’haver estat un suplici perquè encara són moltes les persones que s’estimen la seua dignitat, eixa que mai no han perdut.

I em pregunte: totes aquelles persones que van «ordir» una estratègia contra aquestes dues -o quatre- persones, totes aquelles que s’omplien la boca de grans paraules i grans titulars als mitjans de comunicació atacant l’honorabilitat de Vicenta i Silvia, aquelles que organitzaren un gran safari mediàtic contra dues -o quatre- bones persones, ara què? Els eixirà «gratis total»? Perquè està clar que totes aquestes accions -i d’altres- tenien un objectiu únic: erosionar i destruir a la qui era l’alcaldessa, a Paqui Viciano la qual també va tastar el sabor amarg de la impotència davant les maldats -intencionades maldats- i la lentitud de la justícia.

Ara, em pregunte: hauran de tindre algun tipus de «compensació» per totes les acusacions llançades contra elles? Alguna persona demanarà perdó? Alguna persona, si encara està, dimitirà de les seus responsabilitats polítiques? No crec que ho vejam però espere que Caront els faça un llarg viatge i els faça pagar les seues falses acusacions abans de travessar el riu Aqueront per a poder arribar a l’Hades. Tot no val, no hauria de valdre, en l’acció política.

.

Mostrando 1 Comentario
Danos tu opinión
 1. Vicente dice:

  Hi ha polítics (no persones) que no tenen conciencia, áci en Denia hi han prou, molts son al PP.
  I els dona igual el cami, els dona igual qui caiga el objetiu final es el que comprar. I no senyors ni en política ni en la vida tot val. Al menys per persones honrades i en principis. Despres de molts anys convivint amb polítics hem puc permitir i hem permitísc no saludarne a algún.
  Porque jo salude persones no polítics que no fan mes que barrabassades.
  Repetisc hi han polítics i persones algúnes vegades coincidixen les dos condicions, en el passat equip de govern de Denia no solien coincidir ambes condicions, veritat senyoreta exalcaldesa, veritat senyors concejals de personal i de Gobernación?
  Un funcionari que ha vist moltes barrabassades

Deja tu comentario

Etiquetas: , , ,
Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.