denia comercio comerç semana santa setmana santa
Opinión
Periodismo, pase lo que pase
Pepa Guardiola opinión

PEPA GUARDIOLA

Opinión

Món mal globalitzat

Món mal globalitzat

PEPA GUARDIOLA Comença la cançó: “Un dia de Pasqua un xiquet plorava perquè...” Expliquen les noticies : … Iemen necessita tot tipus d'ajuda humanitària, atès que els atacs aeris saudites han reduït a runes gran part de la infraestructura del país. ...una dona ha sigut assassinada per la seua

Recordant Bernat Capó

Recordant Bernat Capó

PEPA GUARDIOLA. “Periodista, escriptor, recopilador i preservador  de costums i tradicions. Aquest home bo, republicà, agnòstic com es definia ell, rei prodigiós (com el dibuixà Castejón) d’un país on per entrar “no demanaran altra documentació que aquella que pot confeccionar el cor amb tolerància i solidaritat, amb il.lusió i amor

Motivacions d’una jornada per la igualtat sobre “La història oculta de les dones”

Motivacions d’una jornada per la igualtat sobre “La història oculta de les dones”

PEPA GUARDIOLA. El dissabte 4 de febrer es celebra a Xàbia la III Jornada per la Igualtat que tractarà sobre el paper de la dona en el terreny de la creació intel·lectual, artística, filosòfica, científicaUn tema que fins als últims anys no s’ha tractat amb la intensitat deguda.

"Bressols de mans", felicitació de Cap d'Any [Vídeo]

“Bressols de mans”, felicitació de Cap d’Any [Vídeo]

L’escriptora PEPA GUARDIOLA ens felicita el nou any amb una tarja nadalenca multimèdia centrada en dolces emocions familiars.

Representar ses Màgiques Majestats davant la il·lusió infantil

Representar ses Màgiques Majestats davant la il·lusió infantil

PEPA GUARDIOLA. “A la fi, després de tot el rebombori, la capitana de la filà mora Amazigh ha cedit al seu marit la sort de representar a ses Màgiques Majestats en la Cavalcada de Reis de Dénia. Res de nou de sota la capa del cel patriarcal”.

Agressions sexistes en festes, incidents puntuals o denigrants pràctiques habituals?

Agressions sexistes en festes, incidents puntuals o denigrants pràctiques habituals?

PEPA GUARDIOLA.  La campanya contra les agressions sexistes durant les festes “No, és no”, iniciada pel grup feminista de Pedreguer, és un exemple a recolzar per ajuntaments, associacions o penyes.

Una exposició lliure de tabús: «Autocoñocimiento»

Una exposició lliure de tabús: «Autocoñocimiento»

PEPA GUARDIOLA. Una vintena de quadres-tapissos de Carmen S. Ruano a Jesús Pobre desvelen les intimitats del sexe de les dones.

"Temps immensurale" de Papa Guardiola

[VÍDEO] Les reflexions sobre el pas del temps de l’escriptora Pepa Guardiola per a felicitar 2016

Seguint el costum d’acomiadar l’any que se’n va i felicitar-nos el que ve amb una de les seues manifasseries que mesclen text, imatge i música, l’escriptora Pepa Guardiola ens dedica un vídeo per fer el canvi de 2015 a 2016 amb bon ànim i millors desitjos.

«Marxa 7N: Jo vaig anar, jo continue»

«Marxa 7N: Jo vaig anar, jo continue»

PEPA GUARDIOLA.  Malauradament, no hem disposat ni de 24 hores de respir per complaure’ns amb l’èxit de la manifestació i descansar de l’esforç organitzatiu i participatiu. Al 7n pacifista l’han seguit un 8n i un 9n de tremenda violència masclista.

Joc de Trons, velles maneres de negociar al segle XXI

Joc de Trons, velles maneres de negociar al segle XXI

PEPA GUARDIOLA. Escriptora. Continue confiant en què aquesta vegada l’esquerra valenciana arribe a un pacte de govern conjunt, amb bon vent i barca nova. Ja s’estan fent acords municipals que podem prendre com a exemplars: aquí a la Marina Alta Dénia, Ondara…

Khrystyna Savenchuk

Un any sense cap paraula de Khrystyna Savenchuk

PEPA GUARDIOLA. Quan es compleix un any de la desaparició de Khrystyna Savenchuk, alumna de L’IES n1 de Xàbia, l’escriptora Pepa Guardiola la recorda, sumant-se d’esta manera als actes organitzats per L’IES n1 de Xàbia per denunciar la seua desaparició.

Conte de cap d'any. Soliloqui del riurau

Conte de cap d’any. Soliloqui del riurau

PEPA GUARDIOLA. 2014 ha sigut l’any de l’eclosió definitiva de la recuperació dels riuraus: mercats, rutes, poemaris, cançoners, revistes, documentals, inauguracions…  i la reedició dels meus “Contes de riurau”.  Els riuraus tornen a estar vius!

Khrystyna Savenchuk, tres mesos desapareguda

Khrystyna Savenchuk, tres mesos desapareguda

PEPA GUARDIOLA. El passat dia 20 de maig va desaparèixer Khrystyna Savenchuk. Hui es compleixen tres mesos sense saber res d’ella, tres mesos d’incertesa, dubtes, busques, crides, dolors, preguntes.

«Yo decido. El tren de la libertad»

«Yo decido. El tren de la libertad»

PEPA GUARDIOLA. Compartir els moments de l’estrena simultània i saber que milers de persones l’estàvem veient a l’hora, en quasi un centenar de ciutats, va ser com pujar a un tren format ara de sentiments i sensacions que ens unia i ens donava fortalesa.   

El tren de la llibertat: crònica de la Marina Alta a Madrid

El tren de la llibertat: crònica de la Marina Alta a Madrid

PEPA GUARDIOLA. Possiblement haja sigut una de les manifestacions més vitalistes, lluminoses i actives de les nombroses que s’han realitzat d’ençà que començà la crisi i els atacs als drets de ciutadanes i ciutadans.

No a la llei Gallardon contra la llibertat sexual i reproductiva de la dona

No a la llei Gallardon contra la llibertat sexual i reproductiva de la dona

PEPA GUARDIOLA. Escriptora. El ministre Gallardon demostra que endemés de no interessar-li  la salut sexual i reproductiva de les dones, tampoc li interessen els drets de l’embarassada quan l’obliga a continuar un embaràs que potser no desitge.

"Última tornada", conte de cap d'any 2013-2014

“Última tornada”, conte de cap d’any 2013-2014

PEPA GUARDIOLA. Escriptora. El meu conte de cap d’any “Última tornada” no és només una fabulació sobre 2013, sinó que també revola sobre aquelles etapes convulses que al llarg de moltes dècades han somogut persones i opcions de vida. Opcions preses sota grans tensions i emocions. Com a tot conte té part de realitat i part de ficció. I com a tot conte intenta donar ànims per a seguir endavant i crear un món millor.

Las otras firmas

Miguel Angel Civera. Opinión
Miguel Angel Civera
Inma Campos. Opinión
Inma Campos
Javier Justo. Opinión
Javier Justo
Lluis Ronda. Opinión
Lluis Ronda
Arturo Balaguer. Opinión
Arturo Balaguer
Julio Monfort. Opinión
Julio Monfort
Arturo Ruiz. Artículos de opinión
Arturo Ruiz
Fernando Lujan. Opinión
Fernando Lujan
Paco Ballester. Opinión
Paco Ballester
colorets denia cei centre educatiu infantil centro educativo guarderia
ONDARA
orba primavera artística tallers fotografia fang teatre

Pin It on Pinterest

La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.