Mezquida Denia plagas mosquitos ingeniería
Opinión
Periodismo, pase lo que pase
Lluis Ronda. Opinión

LLUIS RONDA

Opinión

Fugim! estimada

Fugim! estimada

LLUÍS RONDA Voldria ser el teu pensament, hostatjar-te l’íntim racó d’estima, arribar a l’últim desig del teu cor i vorer si, per ventura, jo hagués estat encertat... La sensibilitat, les emocions, la tendresa, l’amor, les actituds, les accions... sols la vida ho sap valorar, no ho sents dintre teu? D’altra

Dénia, òrfena de tren als 132 anys

Dénia, òrfena de tren als 132 anys

LLUÍS RONDA recorda, arran de la campanya posada en marxa per reivindicar el tren Dénia-Gandia, alguns dels intents anteriors per fer-ho realitat i les promeses que mai s’han materialitzat.

A Miguel Hernández, en el seu any

A Miguel Hernández, en el seu any

LLUÍS RONDA. “Gran va ser la pena que vaig sentir dintre meu, fort aquell sentiment de ràbia, de repugnància, de menyspreu i desafecció cap aquells que sotmeten la cultura baix el poder ideològic i confonen la gestió de la vida pública amb la connivència empresarial que gestiona les seues butxaques…”

Els xiquets del castell de Dénia

Els xiquets del castell de Dénia

LLUÍS RONDA. “A les xiquetes i xiquets fallers del Poble del Castell de les Roques, que formen part d’aquest mite”.

14 de febrer, no em dona la gana!!

14 de febrer, no em dona la gana!!

LLUÍS RONDA. “Tots els dies són d’amor per mi excepte aquest.  Odie la instrumentalització i monetització de tota festa o tradició per part del maleit neoliberalisme capitalista que gangrena el planeta, encara més allò que “s’inventa” en nom del consum”.

El clam dels nostres mòbils

El clam dels nostres mòbils

LLUÍS RONDA. “Aquells xiquets moren esgotats, ofegats, soterrats a les mines claustrofòbiques del coltan. Turbes famèliques vingudes de contaminades i estèrils terres (abans fèrtils) pels desastres mediambientals provocats per l’explotació mineral, acudeixen esclaus al reclam de la tecnologia… milers d’ells acaben allí els seus dies”.

I el femení de 'chef'?

I el femení de ‘chef’?

LLUÍS RONDA es pregunta, en este seu nou article, per què els grans noms de la considerada alta cuina són sempre homes i la dona segueix relegada també en el camp de la gastronomia.

Banderías políticas

Banderías políticas

LLUÍS RONDA. “Existen en la sociedad una serie de sujetos públicos de naturaleza astuta, confesionales del más acérrimo nihilismo ético y moral que avanzan sus posiciones alentados por su particular principio politicastro: ‘Allí donde esté el dinero, estará nuestro corazón'”.

Ni política ni economía salvarán al mundo

Ni política ni economía salvarán al mundo

LLUÍS RONDA. “Cómo puedo confiar en una democracia que tiene amenazado con su sofisticado armamento nuclear, no sólo al ser humano sino al planeta entero?”

Cristòfor Colom, el descobert

Cristòfor Colom, el descobert

LLUÍS RONDA. “Tota nació que es diu “potent” ha passat per la desgraciada missió de la colonització, o siga, la imposició de la llengua i la cultura, l’explotació comercial dels recursos naturals en un altre país suposadament endarrerit”.

Festes

Festes

LLUÍS RONDA. “En esta societat que vivim, l’èxit de la festa no ve donat per l’esclat de sentiments d’estima i d’alegria propis de l’esperit humà, sinó pels beneficis econòmics que comporta la seua instrumentalització”.

Democràcia de segon grau

Democràcia de segon grau

LLUÍS RONDA. “Hui, la nostra societat viu immersa en un sistema d’usos menat principalment per magnats de l’imperi del negoci, empresaris que han influït convenientment perquè la política s’interprete com el conjunt de mitjans per conquerir el poder i mantenir-lo”.

Llàgrimes de pluja

Llàgrimes de pluja

LLUÍS RONDA.“Plou, des de la finestra et recorde com si fora la primera vegada, il·lusió d’uns ulls verds d’infinita innocència on llampegava el desig d’estar junts…”

Ni tren ni trellat

Ni tren ni trellat

LLUÍS RONDA. “El dia 30 de Març de 1884 s’inaugurà a Dénia el primer ferrocarril de via estreta a l’estat espanyol que faria el seu recorregut fins a Carcaixent […] Després de 132 anys, Dénia s’ha quedat sense tren. Esta és la qüestió”.

Les set reflexions

Les set reflexions

LLUÍS RONDA. “Cal lluitar per un món on poder viure en plenitud, en justícia, en pau i en dignitat. Lliure, així, aquestes reflexions”.

Letrilla satírica

Letrilla satírica

LLUÍS RONDA. Esta vez en verso, el autor destila su habitual acidez para criticar el actual escenario de corruptelas e injusticias en la esfera política.

Demostino. De la podridura política (II)

Demostino. De la podridura política (II)

LLUÍS RONDA. Segona i última part d’aquesta sàtira que l’autor dedica a la política al nostre país, amb històries i personatges que resulten molt familiars.

Demostino. De la podridura política (I)

Demostino. De la podridura política (I)

LLUÍS RONDA. Primera part d’aquesta sàtira que l’autor dedica a la política al nostre país, amb històries i personatges que resulten molt familiars.

Carta de la madre Tierra

Carta de la madre Tierra

LLUÍS RONDA. Líderes políticos, comisarios o presidentes de corporaciones no tienen ningún reparo en declarar que “la financiación de la biodiversidad o poner precio a la naturaleza a través de bancos de mitigación o empresas del capital, protegerá las especies luchando contra su exterminio”.

Entre la merda

Entre la merda

LLUÍS RONDA. “Ja no ho suporte més, prompte estaré amb vosaltres per sempre. Així, prepareu-me el llit i les eines, doncs tornaré a caminar entre la merda, entre les caguerades de cabra i bonyigues del bestiar”.

De la persona i la nació

De la persona i la nació

LLUÍS RONDA.  “Tothom pertany sempre a una Nació amb la qual se sent arrelat perquè li és pròpia: el dota ‘d’identitat'”.

Las otras firmas

Miguel Angel Civera. Opinión
Miguel Angel Civera
Inma Campos. Opinión
Inma Campos
Javier Justo. Opinión
Javier Justo
Julio Monfort. Opinión
Julio Monfort
Arturo Balaguer. Opinión
Artur Balaguer
Pepa Guardiola opinión
Pepa Guardiola
Arturo Ruiz. Artículos de opinión
Arturo Ruiz
Fernando Lujan. Opinión
Fernando Lujan
Paco Ballester. Opinión
Paco Ballester

Pin It on Pinterest

La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.