Benissa Fira i Porrat 2018
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Xerrada col·loqui de Gustavo Castro, defensor de Drets Humans mexicà -Pedreguer-

Cuando:
15 enero, 2018 a las 19:30
2018-01-15T19:30:00+01:00
2018-01-15T19:45:00+01:00
Donde:
Ateneu Popular de Pedreguer, carrer de la Lluna 47
Precio:
Gratis

El dilluns 15 de gener a les 19:30 h. donarà una xerrada-col·loqui al Ateneu Gustavo Castro, analista mexicà, defensor de Drets Humans i únic testimoni del assassinat de Berta Cáceres, líderessa indígena hondurenya i Premi Goldman.

Gustavo, de l’organització Otros Mundos, ubicada en Chiapas, Mèxic, ha caminat durant molts anys amb els moviments socials, indígenes i camperols del seu país i d´altres regions de ‘América Llatina.

Expert en temes diversos com l´impacte del neoliberalisme en les societats, tractats de lliure comerç, megaprojectes, transgènics, entre altres. Estant treballant a Hondures junt les comunitats indígenes en un encontre sobre energies alternatives i de respecte al medi ambient, uns sicaris van entrar a casa de Berta Càceres, on es trobava Gustavo dormint i van assassinar a Berta i a ell el van ferir però, afortunadament va sobreviure. Va ser segrestat pel govern hondureny però finalment va poder eixir del país.

El dilluns 15 de gener començarà en Pedreguer una gira per varies ciutats: Alacant, València i Barcelona, compartint i proposant alternatives a este sistema que depreda el medi ambient i es sustenta en el patriarcat.

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.