Benissa Fira i Porrat 2018
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Presentació del llibre: “La marjal de Pego. Història i etnologia de l’arrós en un espai natural” de J.M Almela i F. Sendra -Benissa-

Cuando:
24 febrero, 2017 a las 20:00
2017-02-24T20:00:00+01:00
2017-02-24T20:15:00+01:00
Donde:
Espai Cultural
Precio:
Gratis

Divendres 24 de febrer es presentarà a Pego el llibre “La marjal de Pego. Història i etnologia de l’arrós en un espai natural” de Joan Miquel Almela i Fernando Sendra, obra que va resultar guanyadora dels XXXV Premis 25 d’abril d’Investigació Vila de Benissa. 

Participaran en l’acte, a més dels autors, Rafael Delgado, enginyer forestal, Joan Borja, director de publicacions de l’Institut Gil Albert i Manolo Juan, regidor de Cultura.

L’obra permet conèixer l’evolució de la història de la marjal que es trobava en els arxius però que fins ara havia romàs inèdita. L’estudi està dividit en dos parts ben diferenciades. D’una banda, una part històrica, escrita per Joan Miquel Almela que permetrà, quan es publique la investigació, conèixer l’evolució històrica de la marjal a partir de dades d’arxiu fins ara inèdites, no publicades.

L’altra part és l’etnològica i està escrita per Fernando Sendra Bañuls. Esta segona part té com a base l’estudi etnogràfic El conreu de l’arròs a Pego, del propi Sendra, publicat el 1989 per l’Institut de Cultura ‘Juan Gil-Albert’. El nou estudi, millora, completa i actualitza eixe treball previ.

La marjal de Pego. Història i etnologia de l’arròs en un espai natural agafa com a element d’estudi l’arròs que es cultivava al segle XIX a l’aiguamoll, com a excusa final per a analitzar com l’home ha canviat i transformat l’espai natural que és la marjal.

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.