Benissa Fira i Porrat 2018
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Presentació del Calendari dels Brillants 2018 -Benissa-

Cuando:
15 diciembre, 2017 a las 20:00
2017-12-15T20:00:00+01:00
2017-12-15T20:15:00+01:00
Donde:
Sala Espai d'Art Salvador Soria, Benissa

Divendres 15 de desembre es presenta a la Sala Espai d’Art Salvador Soria de Benissa el Calendari dels Brillants 2018.

Hi intervindran el coordinador, ideòleg del projecte i cronista benisser Joan Josep Cardona, així com el gerent de la Macma Jovi Lozano-Seser.

El Calendari dels Brillants 2018

  • Escriptors i intel·lectuals com Anna Moner, Pepa Guardiola, Emili Piera, Jovi Lozano-Seser, Enric Nomdedéu, Josep Miquel Bausset o Ximo Garcia Roca reflexionen sobre la immigració a la comarca, tant de famílies humils que busquen prosperitat com la dels benestants residents

Coincidint amb l’arribada de desembre i tal com és costum a la comarca, el 2018 ja té Calendari dels Brillants. aquesta singular obra ha estat enguany publicada novament per la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, la qual, en la seua qualitat representativa dels municipis de la comarca, decidí fer-se càrrec d’aquesta consolidada publicació per tal de recolzar-la.

El calendari d’enguany gira al voltant de la idea dels moviments humans o immigracions, entre d’altres qüestions que fan del calendari un mitjà d’anàlisi reposat i qualificat que podria entendre’s com el futur periodisme, més a prop de la reflexió que no pas de la immediatesa.

Escriptors i intel·lectuals com Anna Moner, Pepa Guardiola, Emili Piera, Jovi Lozano-Seser, Enric Nomdedéu, Josep Miquel Bausset o Ximo Garcia Roca reflexionen sobre la immigració a la Marina Alta, tant de famílies humils que busquen prosperitat com la dels benestants residents. Tots ells defensen que la comarca és terra d’acollida i que forasters som una mica tots.

En aquesta nova edició, hi trobem novament els coneguts apartats que han fet del volum tot un referent cultural i de consulta tant dins la comarca com a les comarques veïnes o fins i tot a Catalunya i les Illes Balears, on també es distribueix. Cal recordar que el Calendari dels Brillants és un almanac literari que, junt amb l’apartat del calendari tradicional, recorda i actualitza als vells almanacs del segle XIX.

Així mateix, l’apartat de calendari segueix l’ancestral costum de dividir l’any en els temps eclesials i recupera l’encant de les onomàstiques i santoral amb un record als sants més entranyables i de devoció més expandida. Una publicació ja clàssica, de fet és la 31ª edició, i recognoscible que marcarà el pas dels mesos i les estacions i que els lectors poden trobar ja a les llibreries de la Marina Alta i de les comarques veïnes.

 

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.