Benissa Fira i Porrat 2018
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Presentació de la novel·la ‘Per sempre’ de Santiago Diaz i Cano -Orba-

Cuando:
15 diciembre, 2017 a las 20:00
2017-12-15T20:00:00+01:00
2017-12-15T20:15:00+01:00
Donde:
Casa de la Cultura, Orba
Precio:
Gratis

Dins del programa del IV Cicle de Literatura que organitza l’Ajuntament d’Orba, divendres 15 de desembre l’ecriptor  Santiago Diaz i Cano presentarà la seua novel·la Per sempre, XIII Premi Ifach de narrativa de l’Ajuntament de Calp, a la Casa Municipal de Cultura.

En l’edició de 2017, el cartell del Cicle está protagonitzat per tres novel·les i un assaig històric realitzats per autors valencians i d ela comarca. Totes les presentacions tindran lloc a la Casa de Cultura d’Orba a les 20 hores

Programa del IV Cicle de Literatura d’Orba

Divendres 15 de setembre: Presentació de A mi, què em passa? obra de Carme Morera i Tona Català, il·lustrada per Cristina Duran. La novel·la estarà presentada per Carme Morera.

Divendres 13 d’octubre: Presentació de l’assaig Els valencians, des de quan són valencians? per el seu autor Vicent Baydal.

Divendres 17 de novembre: Presentació de la novel·la Un esclat de llum pel seu autor Jaume Noguera.

Divendres 15 de desembre: Presentació de la novel·la Per sempre per Santiago Diaz i Cano.

Per sempre

Sinopsi: Benet, un home tranquil i corrent, té una rauxa sobtada arran d’un fet inesperat. A partir d’aquest moment la seua vida fa un tomb radical i l’infeliç entra –de manera més o menys conscient i més o menys voluntària– en una espiral que l’aboca, per sempre, al patiment.

La novel·la, intrigant i plena de giragonses sorprenents, va guiant-nos pel present inestable del seu protagonista, fa ullades esclaridores sobre el seu passat, i ens porta envers un futur imprevisible.

Ambicions i frustracions; amors, enveges i odis; inseguretats, traumes, sentiments de culpa… Tota una galeria de petites misèries i debilitats humanes s’entrellacen per bastir un relat àgil i elegant alhora, amb una estructura original –estràbica i oberta– on el lector ha de dir la seua.

Una novel·la, a més a més, de suspens i amb una bona dosi d’humor negre, per moments truculenta i salvatge, amb l’estil i la veu pròpia d’un autor que cal tenir molt en compte.

Per sempre és una història sobre la fragilitat de les coses més sòlides, la caducitat d’allò definitiu i altres ironies de la vida. També, una història d’amor. I, sens dubte, moltes altres coses.

Santiago Diaz i Cano

Nascut a Gandia el 1963, Santiago Diaz i Cano és llicenciat en Ciències Físiques i professor de matemàtiques.

Pel que fa al seu vessant literari, cal dir que, des que va començar, ara fa deu anys, ha obtingut dènou guardons, en especial de relat breu, en diversos certàmens de narrativa. La novel·la Per sempre (XIII Premi Ifach de narrativa de l’Ajuntament de Calp), n’és un, potser el més significatiu.

També ha publicat la novel·la Memòries d’un porc (Premi Valldaura-Memorial Pere Calders de Cerdanyola del Vallès, 2010) i la mininovel·la L’olor de la mort (Premi Sant Jordi de Sarrià de Ter, 2009). Així mateix, té publicats –en altres reculls– alguns dels seus relats curts premiats: Fal·lus (Vila-real, 2007), Mares i esposes (Constantí, 2009), i L’ornitòleg (Vila-real, 2015).

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.