Feslalí Alcalalí en Flor
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Presentació de la novel·la ‘La memòria de les ones’ de Pepa Guardiola -Pedreguer-

Cuando:
15 febrero, 2018 a las 19:30
2018-02-15T19:30:00+01:00
2018-02-15T19:45:00+01:00
Donde:
Casa Municipal de Cultura, Pedreguer
Precio:
Gratis

Dijous 15 de febrer, a la Casa de la Cultura de Pedreguer, l’escriptora de Xàbia Pepa Guardiola presentarà la seua darrera novel·la ‘La memòria de les ones’. A més de l’autora, en l’acte intervindran Sergi Ferrús, Anna Maria Andrés i Àfrica Ramírez (editora).

Organitza: Xarxa de dones Marina Alta, Mestral llibreria, Comissió d’Igualtat de l’Ajuntament de Pedreguer, Balandra edicions.

La memòria de les ones

La memòria de les ones (Balandra Edicions), una novel·la intimista al voltant del retrobament personal  i la recuperació del temps perdut. Després de més de dues dècades vivint a Florència, Laureana Martí, al protagonista d’aquesta novel·la,  torna a casa, a la comarca de La Marina, per a retrobar-se amb el passat que la va obligar a fugir i a trobar-se amb si mateix.

Un trencaclosques emocional farcit de reflexions sobre la vida i la condició de les dones. L’esperat retorn de Pepa Guardiola a la literatura d’adults després d’El desordre de les dames, premi Enric Valor 2009

D’esta manera assenyaña alguns trets de la seua nova novel·la: “En acabar d’escriure la novel.la El desordre de les dames, amb el relat d’històries viscudes per les meues avantpassades llunyanes, vaig sentir la necessitat d’escriure sobre la meua generació, la que m’acompanya i acompanye en temps, vivències, experiències, emocions…

Ocupada en altres treballs literaris, que de llavors ençà no he parat, vaig anar deixant el projecte; fins que un bon grup de personatges de ficció, mig escapats de la realitat, van començar a pul·lular per la meua creativitat obligant-me a dedicar-los hores i dies i setmanes i mesos per passar de la ment a la lletra, i convertir-se en novel.la”.

Entrevista de LA MARINA PLAÇA amb l’escriptora amb motiu de la presentació de la novel·la a Xàbia en octubre de 2017

Pepa Guardiola

“Ès una escriptora reconeguda en l’àmbit de la narrativa contemporània valenciana.

Ha publicat nombrosos contes i més d’una vintena de llibres de literatura infantil i juvenil, entre els quals destaquen, L’engruna de cristall (Edicions del Bullent 1991) guardonat amb el Premi Carmesina de narrativa infantil; El Talismà del temps (Edicions del Bullent 1994) Premi Samaruc; Collidors de neu (Voramar, 1995) Premi de literatura infantil i juvenil Mediterrània; Tres titelles embruixats (Editorial Cruïlla, Vaixell de Vapor, 2000); Una llar en el món (Edicions Bromera 2001), L’univers de les idees perdudes (El Pirata 2010).

En 2009 es va estrenar en la novel·la per a adults amb l’obra El desordre de les dames (Edicions Bromera, 2009) guardonada amb el Premi Enric Valor. És una novel·la històrica centrada en episodis del segle XIII i la conquista de València, que reivindica el paper de les dones d’aquella època, que tan ocult ha estat al llarg dels segles. La seva obra està catalogada en diversos mitjans.

Ha sigut mestra de Primària durant 39 anys. En el camp de l’educació ha participat en diferents projectes educatius pioners, i en l’última dècada s’ha implicat en l’ús de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) en el món de l’ensenyament, com el de la Pissarra digital interactiva (PDI). Intervé en campanyes d’animació lectora i promoció de les TIC a l’aula”.

Font Wikipèdia

 

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.