Benissa Fira i Porrat 2018
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Park(ing)Day: presentació de les estratègies del projecte ‘Mou-te per Gata’ -Gata de Gorgos’

Cuando:
15 septiembre, 2017 a las 20:00
2017-09-15T20:00:00+02:00
2017-09-15T20:15:00+02:00
Donde:
davant de l’Ajuntament de Gata de Gorgos
Precio:
Gratis
  • El municipi s’adhereix per tercer any consecutiu al Park(ing)Day, un esdeveniment anual que suposa convertir una zona d’aparcament en un jardí públic o espai lúdic per a un dia
  • Entre les activitats tindran lloc algunes dirigides al públic infantil i familiar, com la ruta en bicicleta del dissabte 16 de setembre i una gimcana on es proposarà un intercanvi de rols que es farà el dimecres 20 de setembre

L’Ajuntament de Gata se suma un any més a les iniciatives de la Setmana Europea de la Mobilitat i del Park(ing)Day amb un seguit d’activitats organitzades per la regidoria de Govern Obert i Desenvolupament Urbà Sostenible.

Les activitats

S’obri la setmana el divendres 15 de setembre amb la celebració del Park(ing)Day al qual s’adehereix Gata per tercer any consecutiu. Es tracta d’un esdeveniment anual que suposa convertir una zona d’aparcament en un jardí públic o espai lúdic per un dia. Enguany, per tal de motivar la participació dels comerços i particulars, s’han establit dos premis. D’una banda, l’Ajuntament li donarà a la millor intervenció comercial una pàgina de publicitat en el llibre de festes 2018 amb menció al premi i, per l’altra, es premiarà amb una bicicleta a la millor feta per un particular.

El mateix divendres, a les 20:00 hores, davant de l’Ajuntament de Gata tindrà lloc la presentació de les estratègies del projecte Mou-te per Gata. En l’acte intervindran, entre altres, Jaume Monfort, regidor de Govern Obert, que parlarà de l’estat actual de la població i de la motivació per fer un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, així com membres de l’equip redactor de Crearqció, que explicaran les línies estratègiques que es desenvoluparan, i s’obrirà a debat.

Entre les activitats es tindran lloc algunes dirigides al públic infantil i familiar, com la ruta en bicicleta del dissabte 16 de setembre a partir de les 10:00 hores i una gimcana on es proposarà un intercanvi de rols que es farà el dimecres 20 de setembre a les 18:00 hores en la Plaça Nova i que suposarà experimentar les dificultats que es troben per desplaçar-se les persones amb mobilitat reduïda. Entre tots els participants de la gimcana es sortejarà una bicicleta.

A més, en l’àmbit escolar també es farà una campanya de sensibilització del 18 al 22 de setembre. A les hores d’entrada i eixida a l’escola es tallarà el trànsit de vehicles per a fomentar l’accés a peu i en bicicleta. També es faran xarrades entre els escolars a qui se’ls demanarà la col·laboració durant aquesta setmana per vigilar, entre tots, els actes incívics que cometen els conductors quan circulen pel municipi.

Les activitats es tancaran divendres 22 de setembre amb la presentació al públic de les propostes de millora de la carretera de Jesús Pobre, que tindrà lloc en la terrassa del Centre Social a les 19:00 hores i que obrirà un procés participatiu.

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.