Benissa Fira i Porrat 2018
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

‘L’Ombra’, Mostra del col·lectiu d’artistes La Figuera -Xàbia-

Cuando:
15 diciembre, 2017 – 15 enero, 2018 todo el día
2017-12-15T00:00:00+01:00
2018-01-16T00:00:00+01:00
Donde:
Cartus Club Shop, Xàbia
Carrer Sor Maria Gallart
03730 Xàbia, Alicante
España
Precio:
Gratis
  • La Figuera, un col·lectiu d’artistes units per l’estima a la Marina Alta, realitza a Xàbia la segona exposició
  • La mostra s’inaugura aquest divendres 15 en Cactus Club Shop amb l’ombra com a element comú i múltiples propostes al voltant de la poderosa naturalesa de la comarca «i les seues realitats íntimes tantes vegades desateses»

El passat estiu, una sèrie d’artistes i creadors que tenien com a causa comuna l’estima pel territori on viuen, la Marina Alta, van decidir unir els seus desitjos d’interactuar i transformar a partir de diferents expressions artístiques. I així va nàixer la Figuera, un col·lectiu que va protagonitzar la primera exposició en l’espai de Pelut i Pelat de Jesús Pobre el passat 23 de setembre. Els va anar bé. I per això aquest divendres inauguren a Xàbia la segona, a les 19.30 hores en el Cactus Club Shop, del carrer Sor Maria Gallart de Xàbia. Els diferents artistes projectaran les diferents propostes al voltant d’una temàtica comuna obtinguda per votació: l’ombra.

La Figuera és un «espai obert» la genètica del qual està estretament vinculada a aquesta comarca, «un bell territori on la inspiració i l’expressió respiren una realitat íntima desatesa tantes vegades, que té a vore amb el poder i la importància dels cicles, la naturalesa i els elements».

Per això estrany que aquesta exposició de Xàbia nasca en l’entorn d’una data tan poderosa en aquests cicles naturals com és el solstici, de la mateixa manera que la primera, a Jesús Pobre, es va forjar al voltant de la nit de l’equinocci de tardor.

En aquella ocasió, la Figuera va aportar 21 mirades artístiques i, al mateix temps, 21 propostes multidisciplinars plantejades «per estendre l’horitzó dels espectadors convidats a un joc que versarà sobre el coneixement, la trobada amb un mateix i el autoretrat». «Amb profunditat i amplitud de registres i des d’una entitat plural que ressona amb gentilesa en l’extraordinària complexitat de la nostra naturalesa».

Com ja va quedar dit al principi d’aquestes línies, aquella exposició de Jesús Pobre va anar bé. La nit de la inauguració va resultar una festa. Més de cent persones van sintonitzar amb la vibració de la Figuera. Ara, la festa seguirà a Xàbia.

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.