Feslalí Alcalalí en Flor
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Festival Coral de Primevera: Cor de la Rectoria, Cor Veus La Safor i Orfeó de Pego -Pego-

Cuando:
26 marzo, 2017 a las 17:00
2017-03-26T17:00:00+02:00
2017-03-26T17:15:00+02:00
Donde:
A l'Església de l'Assumpció

Diumenge 26 de març, organitzat per l’Orfeó de Pego, es celebrarà el Festival Coral de Primevera, en el qual actuaran el Cor de la Rectoria, el Cor Veus La Safor i l’Orfeó de Pego.

Orfeó de Pego

El grup fundador de l’Orfeó de Pego inicia la seua actividad l’any 1967 amb el nom de “Cor de Pego” i sota la direcció de Josep Sendra i Piera. Després es fa càrrec de la direcció Vicent Escrivà, frare francescà, qui prepara al Cor per al Certamen de Masses Corals celebrat a Sagunt l’any 1972 on guanya el Primer Premi de la Segona Secció. El Cor passa a denominar-se “Coral Alma Mater” en eixe període. Quan Vicent Escrivà deixa la Coral, esta és dirigida per diversos músics del poble fins que a l’any 1982 Josep Sendra passa a dirigir-lo una altra vegada, i canvia el nom a “Orfeó de Pego”. L’any 1986 Josep Sendra cedeix la direcció a l’actual director, Pere Romà i Rocher.

L’Orfeó sempre ha participat en nombrosos esdeveniments musicals, ja siguen concerts, misses o aplecs corals tant al nostre poble com a una llarga llista de pobles de la comarca, la comunitat i a l’estranger amb la participació l’any 1984 a l’Advent de Viena (Austria) i al 1988 a la “9ª resegna Internazionali di Canto Corale” a Castiglione del Lago (Itàlia).

Cor de la Rectoria

Actualment, és un cor de veus mixtes format per 40 components i està dirigit, des de la seua creació, per Jaime Morell.

Format l’any 2005, este cor, que té la seua seu al Ràfol d’Almunia, compta ja amb una destacable trajectòria. Ha participat en destacats certàmens com el Festival Coral Ciutat de Sueca, el Festival Dénia-Clàssics, el Música en el Ateneo de Valencia, el Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer amb l’organista Josep Vicent Giner. A més a més, organitza el festival Música Sacra a La Rectoria, que ja va per la seua novena edició.

Cor de la Rectoria a Ondara

Des de 2013 manté una estreta col·laboració amb el compositor britànic Gordon Lawson, realitzant l’estrena absoluta de dues de les seues obres: Au verum corpus per a soprano solista i doble cor a capella i Laudi alla Vergine Maria per a cor i òrgan amb text de Dante Alighieri.

L’any 2014 és convidat als concerts participatius organitzats per l’Orquesta y Coro Filarmonía de Madrid en l’Auditori Nacional, interpretant la 9ª simfonia de Beethoven sota la direcció de Pascual Gosa i Carmina Burana d’ Orff al costat de l’Orfeó Donostiarra.

Cor Veus La Safor

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.