Benissa Fira i Porrat 2018
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Exposició permanent sobre material històric d’Ondara -Ondara-

Cuando:
1 febrero, 2017 – 31 diciembre, 2017 todo el día
2017-02-01T00:00:00+01:00
2018-01-01T00:00:00+01:00
Donde:
Casa de Cultura
Precio:
Gratis
  • L’ajuntament habilita una exposició permanent en la Casa de Cultura amb llibres, fotografies, documents, entrades de cinema o teatre i material que plasma l’evolució del municipi durant decennis
  • La regidoria de Patrimoni anima a tots els veïns a que facen les seues pròpies aportacions, que permetran renovar el contingut de la mostra cada dos mesos

Antigues fotografies d’Ondara, quan Ondara era tan diferent. Cartells de pel·lícules -va arribar a haver-hi quatre cinemes en esta localitat, quatre- o d’obres teatrals que en estrenar-se van suposar tot un esdeveniment. Entrades per a la plaça de bous, l’única de tota la comarca. Evocacions del món de la pansa, veritable motor econòmic d’esta geografia quan ningú havia sentit parlar del turisme. Fotos de veïns marxant d’excursió o protagonitzant esdeveniments tan quotidians com transcendents alhora, pot ser que una primera comunió o un casament.

Els documents que plasmen la vida d’este municipi al llarg de generacions estaven fins ara guardats. En el dipòsit de l’Arxiu Històric o en cases de particulars. Custodiats, és veritat, ben conservats. Però accessibles només per als seus propietaris. I per tant vetats per al gran públic. Fins ara.

Perquè ara tota esta vida ha eixit a la llum. La Casa de Cultura d’Ondara acull una exposició que serà de caràcter pemanente, i això és el que té d’extraordinari, sobre el material històric del municipi guardat en els fons de l’esmentat arxiu o que han començat a donar els particulars. S’espera a més que molts més veïns aporten més materials de calat històric i de fet la regidoria de Patrimoni, que és la que impulsa la iniciativa, ha realitzat una crida a la ciutadania demanant-ne. Això permetrà a més que l’exposició vaja modificant els seus continguts cada dos mesos.

El ritme de donacions en este començament de l’exposició ha sigut ja molt important: Joaquim Mestre Català ha facilitat documents notarials i una important quantitat de revistes Saó. Antoni Marí i Vicenta Àlvarez han aportat una caixa plena de fullets de mà dels diferents cinemes d’Ondara (El Meu Jardí, l’Eslava, la Plaça de Bous i el Victòria) i de la comarca (sobretot del Verger i Dénia); Esperança Vives Frases i Antoni Espinós Quero (de Xàbia) han facilitat material sobre el raïm i la pansa.

A més, l’Associació Cultural Ocell –Vicenta Àlvarez, Bernardo Galán, Lola Albert, Paco Frasés Doménech, Pepe Giner Pérez,Vicent Ortuño i Daniel Morillo– també ha efectuat la cessió d’un gran volum de documents, especialment fotos i llibres.

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.