Feslalí Alcalalí en Flor
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Exposició “Memorables, insignes i intrèpides” -Xàbia

Cuando:
3 marzo, 2017 – 31 marzo, 2017 todo el día
2017-03-03T00:00:00+01:00
2017-04-01T00:00:00+02:00
Donde:
Museu Arqueològic i Etnogràfic Soler Blasco de Xàbia
  • L’ajuntament edita una baralla de cartes amb missatges i reflexions sobre la dona i el feminisme, com a complement a un ampli programes per a commemorar el Dia de la Dona

El departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Xàbia ha preparat un complet calendari d’activitats al voltant del Dia de la Dona, una data que posa l’accent en la lluita de la dona per la seua participació en la societat de forma igualitària a la de l’home.

Combatre la desigualtat de gènere i el masclisme continua sent, en ple segle XXI, el gran repte en l’objectiu de construir una societat igualitària i està sempre present amb motiu de la celebració internacional del Dia de la Dona, cada 8 de març. Esta vegada no serà menys i, en el cas de Xàbia, el desafiament es plasma de forma gràfica a través d’un joc de cartes. L’ajuntament ha editat una baralla sobre la dona i el feminisme, amb els quals envidar a les conductes masclistes. Són 25 cartes, creades pel dissenyador gràfic Pau Cruanyes, que recopilen frases, biografies o pensaments de dones sobre els valors o sentiments més importants i que plasmen que la dona té molt a dir en la història i en la societat.

Programació

Pel que fa a la programació commemorativa, començarà el divendres 3 de març (a les 19 hores en el Museu Soler Blasco) amb la inauguració de l’exposició Memorables, insignes i intrèpides, una mostra que recopila la història de dones que van lluitar per tindre llibertat, drets i justícia i que són poc conegudes per la societat. A més de la inauguració, esta exposició tindrà un altre dia especial per a ser visitada; el 17 de març, ja que la seua coordinadora, Elena Simó, farà de guia per a tots els que vulguen conèixer més de prop estes històries.

El calendari d’actes seguirà el dimecres 8 de març, Dia de la Dona, amb la lectura del manifest institucional a les 12 hores a la porta de l’Ajuntament. Un acte al qual se sumaran els centres escolars que han realitzat treballs de visibilització del feminisme.

El dimecres 10 (a les 17.30 hores en la sala polivalent del Portal del Clot) s’oferirà el taller d’Humor en temps regirats, la inscripció del qual pot fer-se en el Centre Social. I a les 20 hores a la Casa de Cultura, tindrà lloc la clownferència “Mujer, vida y risa” a càrrec d’Amaia Prieto, una conferència diferent amb rialles, quasi un espectacle teatral, per a debatre sobre l’humor i els aspectes vinculats al fet de ser dona, des d’una dinàmica divertida i catàrtica

El programa també inclou diverses cites amb el teatre. Dissabte 11 a les 20 hores al Conservatori l’actriu Pilar Martínez escenificarà l’obra Madres Presas, una crònica real d’uns fets que no apareixen en els llibres d’història. Dues mares, Josefa i Aurora, que represaliades durant la postguerra, es van conèixer a la presó i van lluitar juntes per treure a les seves famílies de la misèria i la repressió. Un homenatge a totes aquestes dones anònimes que amb la seva resistència van vèncer, tot i pertànyer al bàndol dels vençuts.

El dissabte 18 a les 20 hores en la Casa de Cultura L’esposa del món, a càrrec de la reconeguda actriu Inma Sancho.

Finalment, Igualtat també recupera la representació Y sin embargo te quiero, una obra protagonitzada pel grup de teatre Xàbia Garum. Hi haurà dues sessions, a les 18 y 20 hores, la vesprada del dissabte 25 de març.

Altres activitats previstes són la IX Carrera no competitiva del Dia de la Dona (diumenge 26 de març), el taller de noves masculinitats a càrrec de la UNED (dimarts 28 de març a les 18 hores en el Centre Social) i la conferència de la doctora i investigadora Anna Lluch sobre els nous tractaments en el càncer de mama (el divendres 31 de març a les 20 hores en la sala polivalent del Portal del Clot).

Finalment, la programació s’estén fins abril amb la Fira Poblat de la Igualdat, que se celebrarà els dies 1 i 2 en la plaça de la Constitució i el discoforum sobre dones compositores; notes a l’ombra programat per al divendres 7 d’abril a partir de les 20 hores en la Casa de la Cultura.

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.