Feslalí Alcalalí en Flor
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Conferència: «Grècia i Roma clàssiques. Relació entre cinema i literatura» per Carles Castillo -Beniarbeig-

Cuando:
8 febrero, 2017 a las 17:57 – 18:57
2017-02-08T17:57:52+01:00
2017-02-08T18:57:52+01:00

Entre gener i maig es celebra la quarta edició del “Encontres a Beniarbeig”, que en 2017 es centren en la relació entre literatura i cinema amb un atractiu programa format per una exposició i cinc conferència a càrrec de prestigiosos productors i directors de cinema, com Isona Passola o Toni Canet; teòrics del cinema i l’audiovisual com Jordi Balló; historiadors com Juan Vicente García Marsilla; i filòlegs i crítics cinematogràfics com Carles Castillo.

Programa

26 GENER A LES 19:30

CONFERÈNCIA INAUGURAL a càrrec de Paco Moncho.

EXPOSICIÓ «Prospectes i cartells de cinema antics». Col·lecció de Paco Moncho. 

L’evolució de l’aparell publicitari de les distribuïdores de cinema a través dels prospectes, cartells, guies i fotocromos, des dels orígens del sèptim art (1895) fins el final de la dècada dels setanta.

L’exposició es podrà visitar del 26 al 29 de gener. Horaris: Dissabte 28 de 17 a 21 h i diumenge 29 d’11 a 14 h

1 FEBRER 19:30 

isona_passola«L’adaptació literària al cinema. De la novel·la a la pantalla. Referents, èxits i fracassos» per Isona Passola, productora, guionista i directora de cinema. Presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català.

Sinopsi: Per què comparem el que hem llegit amb el que hem vist? Cal? Les claus del llenguatge cinematogràfic. De la metàfora literària a la visual.

26 GENER

EXPOSICIÓ «Prospectes i cartells de cinema antics». Col·lecció de Paco Moncho.

L’evolució de l’aparell publicitari de les distribuïdores de cinema a través dels prospectes, cartells, guies i fotocromos, des dels orígens del sèptim art (1895) fins el final de la dècada dels setanta

23 FEBRER  19:30

toni_canet«Els meus projectes cinematogràfics basats en la literatura: Vespres de sang de Joan Olivares» per Toni Canet, director, productor i guionista de cinema.

Sinopsi: No tots els projectes cinematogràfics que comencen arriben al cap. Per què? De què consten aquests projectes? el cas de Vespres de sang de Joan Olivares (Ed. Bromera). Per a seguir millor l’exposició, és recomanable, per no imprescindible, la lectura prèvia d’aquesta novel·la.

23 MARÇ  19:30

jordi-batllo«Guionistes invisibles. I no només amb Shakespeare» per Jordi Balló, professor de la Universitat Pompeu Fabra. Va ser director d’exposicions del CCCB.

Sinopsi: Alguns procediments dramàtics o argumentals són reutilitzats per la ficció audiovisual sense cap reverència, fent veure la seva actualitat justament pel seu caràcter invisible i l’absoluta modernitat del dramaturg. Shakespeare i altres, avui, escriurien per al cinema o la televisió?

27 ABRIL  20:00

garciamarsila01«El cicle artúric i la seua reinterpretació al cinema» per Juan Vicente García Marsilla, professor del Departament d’Història Medieval de la Universitat de València.

Sinopsi: Els relats al voltant del rei Artús, dels cavallers de la taula rodona, de Tristany, del mateix Lancelot i d’altres herois de la Matèria de Bretanya van alimentar la fantasia dels lectors medievals de novel·les de cavalleries. De la mateixa manera el cinema ha pres aquelles aventures, aquelles passions i aquelles fantasies i n’ha adaptat el llenguatge i l’absoluta universalitat.

18 MAIG  20:00

«Grècia i Roma clàssiques. Relació entre cinema i literatura» per Carles Castillo, professor de filologia clàssica i crític cinematogràfic.

Sinopsi: Breu recorregut per la fructífera relació entre la literatura de temàtica grecoromana i el cinema. A través de les paraules d’autors com Homer, S focles, Eurípides, per també de Shakespeare, Racine, Espriu, Sienkiewicz, etc., podem veure en imatges personatges tan emblemàtics i universals com Odisseu, Penèlope, Helena, i una llarguíssima llista de mites de la cultura clàssica.

Lloc: Llar del Jubilat. Saló d’actes

portada2017-1080x675

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.