Benissa Fira i Porrat 2018
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Concurs literari ‘Xàbia Negra’ 2017 -Xàbia-

Cuando:
15 septiembre, 2017 a las 12:00
2017-09-15T12:00:00+02:00
2017-09-15T12:15:00+02:00
Donde:
Xàbia

El festival “noir” de literatura, cinema i fotografia Xàbia Negra celebra la seua segona edició el cap de setmana del 3, 4 i 5 de novembre de 2017.

Entre els actes programats hi ha uns concursos de relats en valencià, curtmetratges i fotografia de gènere, en els quals es repartiran més de 2.000 euros en premis. D’igual manera que es va fer l’any passat, tots els jurats estaran formats per persones de reconeguda solvència en els seus respectius camps.

El festival Xàbia Negra, que organitzen conjuntmente les regidories de Cultura i de Turisme, que dirigix José Chulvi, recupera per a la segona edició les activitats de major èxit de públic com les sessions de curts i pel·lícules negres, la fira del llibre, rutes teatralizadas, els contacontes o les taules redones i presentacions de llibres. A més, afegeix algunes novetats com a obres de teatre i un major protagonisme del cinema i la fotografia amb la participació d’experts. El programa definitiu es publicarà en les pròximes setmanes.

BASES CONCURS LITERARI XÀBIA NEGRA 2017

 • 1. Podran presentar-se totes les persones que ho desitgen amb independència de la seua nacionalitat amb un relat original i inèdit, escrit en valencià, de temàtica negra o thriller.
 • 2. Els relats tindran una extensió mínima de 5 fulls i màxima de 20, escrits en lletra Times o Ariala cos 12 i interliniat d’1’5 punts.
 • 3. Cada participant podrà presentar un màxim de 2 obres.
 • 4. Els relats aniran signats amb pseudònim i es podran fer aplegar per correu postal amb la referència: Ajuntament de Xàbia, Plaça de l’Església nº4, CP 03730, Xàbia – Alacant. En el sobre s’haurà de fer constar la llegenda “Per al concurs de relat Xàbia Negra”. També es podran fer aplegar obres per mail a la direcció: cultura@ajxabia.org.
 • 5. Els enviaments postals hauran d’incloure 4 còpies del relat degudament enquadernat i amb les fulles numerades. Cada obra s’acompanyarà amb un sobre a banda en l’exterior del quan constarà només el títol del relat i el pseudònim de l’autor. En l’interior de la plica figuraran les següents dades: nom complet, dades de contacte, declaració d’autoria del relat i que el mateix no ha sigut premiaten cap altre concurs ni té compromís de publicaciói currículum literari. En les obres enviades per mail la plica es presentarà en un document adjunt diferent al del relat. Les obres i la plica s’enviaran en format “.doc” i els arxius es titularan dela següent manera: FESTIVAL XÀBIA NEGRA – RELAT // FESTIVAL XÀBIA NEGRA – PLICA.
 • 6. Es rebran obres fins les 12.00 hores del dia 15 de setembre de 2017. En el cas dels enviament postals s’admetran també aquells que, encara que apleguen més tard, tinguen matasegells amb data 15 de setembre.
 • 7. Es lliurarà un únic premi de 750 euros subjecte a les retencions corresponents.
 • 8. El premi podrà declarar-se desert.
 • 9. El guanyador, a qui se li comunicarà personalment i amb la suficient antelació, es compromet a acodir a la gala d’entrega que tindrà lloc el dia 5 de novembre de 2017 o a designar una persona representant en l’acte de cloenda del festival Xàbia Negra. En cas contrari s’entén que renuncia al premi.
 • 10. El relat es publicarà a càrrec de l’Ajuntament de Xàbia en un llibre resum del festival Xàbia Negra del que el guanyador rebrà gratuïtament 10 exemplars.
 • 11. El guanyador mantindrà els drets sobre el seu relat i podrà publicar-lo on considere sempre que l’acompanye de la llegenda “relat guanyador del II Festival Xàbia Negra”
 • 12. Els originals no premiats es destruiran.
 • 13. Qualsevol incidència o circumstància imprevista es resoldrà per part de l’organització en benefici del concurs i el seu criteri, així com el del jurat, serà inapelable.
 • 14. La participació en el concurs implica l’acceptació de les bases.

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.