Feslalí Alcalalí en Flor
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Concert la OMA i Miquel Pérez: “Concert per a orquestra i guitarra”. XI Cicle de Música de Primavera -Benitatxell-

Cuando:
18 marzo, 2017 a las 20:00
2017-03-18T20:00:00+01:00
2017-03-18T20:15:00+01:00
Donde:
Església

Del 4 de març al 9 d’abril es celebra XI Cicle de Música de Primavera del Poble Nou de Benitatxell, que proposa 5 interessants concerts. Dins del cicle, el dissabte 18 de març tindrà lloc el concert de la OMA i Miquel Pérez amb el títul “Concert per a orquestra i guitarra”.

L’Orquestra de la Marina Alta

L’OMA, creada l’any 1998 pel director d’orquestra Francesc Estévez, naix amb l’afany de cobrir un buit important en la cultura de la nostra comarca.

Per tal d’entendre l’esperit de cohesió cultural de la formació, s’ha de dir que l’Orquestra de la Marina Alta està concertada amb la MACMA (Mancomunitat Cultural de la Marina Alta), entitat integrada pels 33 municipis que conformen la comarca i que recolzen la iniciativa de dur a terme aquest projecte cultural, el qual no solament ha permés la difusió de la música clàssica a totes les poblacions de la comarca, sinó que n’ha democratitzat l’accés i el gaudi.

Pel que fa a la seua intensa trajectòria, l’OMA va realitzar el concert de presentació el 22 d’agost de 1998 en el marc de la Xª Setmana Internacional de la Musica de Dénia amb la representació de l’òpera de Mozart Bastien und Bastienne. Fins avui ha realitzat més de 450 concerts per tots els pobles de la comarca, amb les seues dues formacions: OMA (Orquestra de la Marina Alta) i JOMA (Jove Orquestra de la Marina Alta), tot consolidant el vessant formatiu i educatiu de la JOMA com a agrupació paral.lela a l’OMA.

Aquest ampli recorregut ha potenciat, doncs, als solistes i compositors de la comarca. De fet, l’OMA ha compartit escenari amb solistes tan prestigiosos com: José Sempere, David Menéndez, Carmen Avivar, Isidro Anaya, Ismael Pons, Carlos Moreno, J. A. Alemany, Vicens Prats, Thomas Indermühle, Wolgang Meyer, David Tomás, Joan Enric Lluna, Miquel Pérez, Boris Monoszon, Eriko Takezawa, Eric Aubier, Stephen Burns, Martin Rummel i Josep Vicent Giner.

A més, pel que fa a la producció musical, cal dir que l’OMA ha enregistrat els CDs: Opera Recital amb el tenor José Sempere, La Petita Serenata Nocturna KV. 525 i Els Divertiments KV. 136, 137 i 138 de W. A. Mozart, la Música per als Reials Focs d’Artifici i la Música Aquàtica de G.F. Handel, Compositors de la Marina Alta I, amb composicions de José Mayor, Dolores Sendra i Ferran Ferrando, Concerts de Trompeta amb Jaume Signes i Set Fonts, Himne de la Marina Alta de Ferran Ferrando.

Miquel Pérez Perelló

Miquel Pérez Perelló comença els seus estudis de guitarra en Dénia, continuant-los a Alacant i Barcelona. Ha rebut classes de mestres com José Tomás, Carles Trepat, Manuel Barrueco, David Russell, Hopkinson Smith, Ignacio Rodes… Ha realitzat nombrosos concerts a Espanya, França, Itàlia, Alemanya, Suïssa, Korea amb gran èxit. Ha estrenat per primera vegada a Espanya, amb la “Unió Artístic” de Denia l’obra “Conciertango Buenos Aires” del guitarrista Argentí Cacho Tirao.

Actua freqüentment amb les orquestres O.M.A. i l’orquestra Enrique Soriano. Ha impartit classes d’història de la música en la Universitat Miguel Hernández dins del projecte la Universitat de l’Experiència, així com en diversos conservatoris (Vic, Altea, Castelló …) i en els cursos de perfeccionament de “Vila de Teulada” i “Callosa d’Ensarrià”.

En l’actualitat resideix a València, és professor del Conservatori “Ciutat de Montcada” i combina la docència amb l’activitat artística. Habitualment col·labora amb el guitarrista Vicent Ballester amb qui edita el cd “Música Espanyola per a dues Guitarres”. Ha musicat el “Llibre de Dénia” de Vicent Andrés Estellés, amb la col·laboració del poeta Tomás Llopis, treball que compta amb el suport de l’Ajuntament de Denia. El seu més recent treball ha sigut la realització de l’espectacle poètic musical “Homer: l’Odissea”, també al costat de Tomàs Llópis.

Programa

-VI CONCURS DE JOVENS INTERPRETS DEL POBLE NOU DE BENITATXELL
Dissabte, 4 de març a les 20h. a l’Església

-CINC FAN BRASS – QUINTET DE METALL
Un concert de pel·licula
Dissabte, 11 de març a les 20h. a l’Església

-OMA, ORQUESTRA DE LA MARINA ALTA
Concert per a orquestra i guitarra (MIQUEL PÉREZ)
Dissabte, 18 de març a les 20h. a l’Església

-COSTA BLANCA MALE VOICE CHOIR
Divendres, 7 d’abril a les 19:30h. a l’Església

-AGRUPACIÓ MÚSICO-MUNICIPAL Sta. Mª MAGDALENA DELPOBLE NOU DE BENITATXELL
Diumenge, 9 d’abril a les 18h. a l’Església

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.