Benissa Fira i Porrat 2018
Agenda cultural
Periodismo, pase lo que pase

Concert de la Colla de dolçainers i tabaleters “La Llebetjà”. XXVI edició de Música al Castell -Dénia-

Cuando:
18 julio, 2017 a las 23:00
2017-07-18T23:00:00+02:00
2017-07-18T23:15:00+02:00
Donde:
Plaça del Consell, Dénia
Precio:
Gratis
  • En l’edició 2017, el Festival proposa concerts de 8 grups, entre els quals destaquen la cantant de fados Mísia, els ballarins Antonio Canales i José Porcel, Urbàlia Rurana o Coetus & Carles Dénia.
  • A més s’han programat actuacions en la Plaça del Consell i cercavila en esl Carrer Marqués de Campo i Diana

La Colla de dolçainers i tabaleters “La Llebetjà”

L’any 2009 naix la Colla de dolçainers i tabaleters “La Llebetjà” al Poble Nou de Benitatxell. Els seus fundadors, un grup d’amics, companys i gent del poble, dirigits des dels seus inicis pel mestre Pasqual Salort Aguilar, van voler ser partícips de la divulgació de la música més tradicional mitjançant aquest nou projecte. Pocs mesos després, es va realitzar el primer concert al carrer de “La Llebetjà” i al llarg d’aquests anys, nous components han fet créixer la Colla.

Des d’un primer moment i amb la intenció de difondre la música popular i el so característic d’aquest instrument tan arrelat a la nostra cultura, la colla ha participat en nombroses festes i festivals celebrats tant al Poble Nou de Benitatxell com en poblacions veïnes, per exemple, en el V Festival Vila de Teulada de Dolçaina i Percussió o en el concert de la IX Rebrotada Popular de Rafelcofer.

La colla també s’ha endinsat en propostes de fusió i actualització de la música tradicional valenciana. L’any 2016, realitzen una sèrie de concerts on combinaven les dolçaines amb piano, guitarra elèctrica i metalls de banda.

Des del seu vessant més social, la colla també ha intentat aportar el seu granet d’arena, promovent, junt a Càrites, l’arreplegada d’aliments en distints concert organitzats al nostre municipi.

Intèrprets: Dolçaines: Abel Piris / Antonio Pascual / Daniel Buigues / Fabià Ferrer / Javier Gil / Jorge Pascual/ Josep Puchol / Juan José Vidal / Lluís Manel Esquerdo / Maite Gilabert / Marisa Garcia / Miguel Àngel Diego / Pere Vives / Nadal Fornés / Vicent Buigues / Vicent Vidal / Victor Buigues /Percussió: Arantxa Mateo / Juan Carlos Buigues / Kiko Gilabert / Santiago Llobell / Sergi Gilabert / Manel Segarra / Juan Buigues / Noah Piris / Pep Aguilar / Direcció: Pasqual Salort Aguilar.

I per a aquesta ocasió comptarem amb la col·laboració d’Àlex Velázquez al piano, de Nacho Guardado a la guitarra elèctrica, i amb una secció de metalls.

Festival Música al Castell 2017

Des del dilluns 17 al diumenge 23 de juliol, el Festival Música al Castell celebra el seu 25+1 edició amb un programa en el qual destaca tant la qualitat de les seues propostes com la varietat de gèneres i maneres d’entendre la música tradicional.

En l’emblemàtica esplanada del Castell de Dénia, amb les seues vistes al Mediterrani, es podrà gaudir d’una de les grans veus del fado actual, Mísia; de la passió flamenca de dos balladors de la talla de José Porcel y Antonio Canales; d’un dels grups valencià de folk més reconeguts, Urbàlia Rurana; o de l’atrevida proposta del cantador, Carles Dénia i el grup Coetus; amb la seua orquestra de percussió ibèrica.

A més, dins del Festival Off, que se celebra en la Plaça del Consell, s’han programat dos concerts de dos dignes representants de la música popular valenciana actual: tot un clàssic com Paco Muñoz i la Colla de Dolçainers i Tabaleters La Llebetjà.

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.