LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dilluns, 12 febrer, 2018

Personalitats de la cultura i la investigació donen suport a la campanya per l’Arxiu Municipal de Benissa

  • La regidora de Documentació i Espais Culturals, Mari Carmen Ronda, va declarar la passada setmana en la Cadena SER que lamentava que el Casal Cultural no li haguera sol·licitat una reunió abans d’iniciar aquesta campanya, cosa que desmenteix l’entitat
  • Amb 251 signatures recollides en una setmana, l’objectiu de l’associació ara és fer-les arribar a la pròxima Comissió Informativa de Ciutadania de l’Ajuntament i que el seu pla tinga finançament en els pressupostos municipals

Arxiu Municipal de Benissa.

Després d’una setmana de recollida de signatures, el Casal Cultural de Benissa posa fi a la campanya per a la dinamització de l’Arxiu Històric Municipal. Amb 251 signatures, entre elles les de reconegudes personalitats del món de la cultura i la investigació, el seu objectiu ara és fer-les arribar a la pròxima Comissió Informativa de Ciutadania de l’Ajuntament.

La intenció és que les propostes presentades el 17 de desembre en l’Ajuntament sobre l’Arxiu Històric, que compten amb el suport de gent de renom com l’historiador Vicent Baydal o l’exdiputat del Parlament Espanyol Jaume Castells Ferrer -entre molts altres- , siguen discutides i valorades, i que la Comissió Informativa de Ciutadania presente al poble un pla de treball de les accions que es pensen dur a terme.

Totes aquestes accions les van emprendre, segons fonts de l’associació cultural, després de no obtindre cap resposta de la regidoria corresponent. I els sorprenen, per això, les declaracions que va fer el passat 8 de febrer de la regidora de Documentació i Espais Culturals, Mari Carmen Ronda, en Ràdio Litoral Cadena Ser. En l’emissora va declarar que lamentava que el Casal Cultural no li haguera sol·licitat una reunió abans d’iniciar aquesta campanya, cosa que desmenteix el casal.

“Ens hem posat en contacte amb ella, a través del correu electrònic oficial de l’Ajuntament, fins a dues vegades, i no hem rebut cap resposta”. Per això, la insten a que “revise la seea correspondència electrònica dels dies 29 de juny i el 7 de setembre de 2017”.

El següent pas ara és que la proposta passe per la Comissió Informativa de Ciutadania de l’Ajuntament, on participen tots els membres de la corporació i, diuen, “hi ha diversitat de veus”. “Ens agradaria que en la comissió, que tindrà lloc el dimarts 13 de febrer, s’incloguera la revitalització de l’arxiu com un punt per a debatre un pla de treball en base a les propostes que vam presentar”.

I no de forma superficial, apunten, sinó que exigeixen que aquesta mesura tinga ja un pressupost concret. “Volem que totes les forces polítiques de l’equip de govern i de l’oposició consensuen i assumisquen el pla de treball, i que les mesures que s’adopten apareguen recollides i dotades de finançament en els propers pressupostos municipals”.

Després d’això, esperen que se’ls comuniquen els avanços acordats. Si no, lamenten, seguiran amb la campanya. “Tenim pensades altres accions. Segons la resposta de l’Ajuntament, les portarem a terme o no”.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.