LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dilluns, 12 febrer, 2018

El nou centre multicultural de Benitatxell tindrà cabuda per a unes 380 persones

  • L’aforament de la sala cultural serà de 295, però gràcies a una platea retràctil, es podran sumar més butaques
  • El centre s’equiparà amb una instal·lació d’energia geotèrmica i s’aprofitarà l’aigua de la pluja

El nou centre multicultural del Poble Nou de Benitatxell combina l’arquitectura d’avantguarda i referències a la cultura tradicional del municipi. L’estudi d’arquitectes ja ha acabat els plànols i recreacions d’un edifici capaç de convertir-se en catalitzador cultural i social de la localitat. Tindrà un aforament per a 295 espectadors, però l’auditori és versàtil en comptar amb una platea retràctil que permetrà acollir esdeveniments més multitudinaris i ampliar la capacitat fins a 379 persones.

L’edifici presenta solucions arquitectòniques molt originals que enllacen amb la cultura tradicional marinera del municipi. En la façana es col·locarà una gran gelosia que complirà la funció de tamisar els raigs de sol (s’han aplicat innovacions bioclimàtiques) i que s’inspira en les escates dels peixos i les xarxes de pesca. La conquilla acústica de l’auditori també tindrà aquesta peculiar forma. Els arquitectes han tingut molt present que l’edifici s’alçarà en la plaça de les Pesqueres i li han fet l’ullet a l’essència marinera del municipi.

El requisit de l’eficiència energètica es complirà equipant l’edifici amb la instal·lació d’energia geotèrmica i l’aprofitament de l’aigua de pluja. En la planta baixa, a més de la sala polivalent, hi haurà una altra sala multiusos amb capacitat per a 71 persones. En primera planta hi haurà un espai més per a 58 assistents. A més hi haurà una cafeteria, camerinos, magatzems generals, lavabos públics i un jardí vertical.

Els terminis es compleixen segons el previst, i després de la maqueta i el projecte bàsic arriba ara el d’un edifici que aspira a convertir-se en símbol cultural del municipi. L’equip de govern va apostar per un concurs d’idees a l’hora d’adjudicar el projecte. La immediata inscripció de 223 despatxos ja va revelar un gran interès. A més, arquitectes de prestigi van destacar la iniciativa del Poble Nou de Benitatxell de convocar un concurs d’idees que donara exemple a la resta de municipis.

I finalment el jurat es va decidir per l’avantprojecte de Paul Dieterlen Escoto i Jorge Antonio Ruiz Boluda en considerar-lo el més funcional, versàtil, sostenible i el que millor s’integra en l’entorn urbà. El cost d’execució també s’ajusta al pressupost municipal. L’edifici estarà en ple centre urbà, en una parcel·la urbanitzada de 637 m2 que es va comprar per 217.800 euros en l’anterior legislatura.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.