LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 9 febrer, 2018

Una fotografia inèdita a Dénia: El Raset, lliure d’obstacles

  • La retirada d’alguns vetlladors del passeig portuari trauen a la llum grans espais per als vianants i permeten apreciar de forma nítida les façanes de Baix la Mar
  • És una imatge efímera: està prevista la ubicació de noves pèrgoles, tot i que homogènies, totes blanques i amb menys impacte visual, segons defensa el consistori

PRESENTE. El Raset, en una imatge d’aquest divendres.

PASADO: El mateix tram del passeig, amb les antigues pèrgoles.

FUTUR. Recreació virtual amb els nou vetlladors projectats per l’ajuntament.

No durarà molt, però és ara mateix una semblança inèdita de la façana marítima de la Dénia contemporània. Part del Passeig del Raset, davant del Port, està lliure de vetlladors. És a dir, de qualsevol obstacle visual. Es pot apreciar així el passeig perfectament clar, amb una gran capacitat de vianants. I també l’arquitectura nítida de les primeres cases de Baix la Mar que donen a la dàrsena.

És una fotografia efímera. Com és ben sabut, l’ajuntament, gestionat per PSPV i Compromís, ha donat de termini fins a març -el PP havia demanat una moratòria- perquè restaurants i bars executen l’ordenança d’ocupació de via pública en El Raset que unificarà tots els vetlladors dels establiments hostalers.

Ara mateix, tot l’espai del món per caminar sense terrasses.

És a dir, que els vetlladors que acullen les terrasses amb les seues taules i cadires tornaran. Ara bé, els nous pretenen, segons el consistori, minorar l’impacte visual dels antics i no entelar la vista urbana de Baix la Mar. Aquestes noves pèrgoles seran de sostres plans, amb predomini del color blanc, perfils molt lleugers, de 20 centímetres com a màxim, en els quals s’integre el nom de l’establiment, i la retirada de tota la cartelleria i pancartes que apareixen actualment en la via pública, ja que hi ha bars i restaurants que encara mantenen els antics vetlladors.

 

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.