LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe

El Consell acorda amb els alcaldes constituir una comissió de seguiment del Tren de la Costa

  • La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, s’ha reunit amb els alcaldes d’Oliva i Dénia, i l’alcaldessa de Gandia

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat que es crearà una comissió de treball per al seguiment de les actuacions previstes per al desenvolupament del Tren de la Costa. Aquesta comissió estarà formada per representants de la Generalitat i els ajuntaments afectats.

La consellera Salvador, amb l’alcalde i membres del govern de Dénia en una visita a les obres de la Línea 9 del TRAM.

Salvador ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb l’alcalde d’Oliva, David González; l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, que han proposat a la consellera la creació d’aquesta comissió. A la reunió també hi ha assistit el director general d’Obres Públiques, Transport i Vertebració, Carlos Domingo.

Segons ha destacat la consellera, “el treball conjunt i la col·laboració entre administracions és el major potencial que tenim per fer un front comú i que la nostra veu s’escolte a Madrid”, i ha recordat que aquesta infraestructura és “clau i fonamental per a la vertebració de la nostra Comunitat i per l’aposta pel transport públic de les comarques de la Marina Alta i Baixa i la Safor”.

També ha explicat que el Ministeri de Foment ha inclòs la primera fase del Tren de la Costa en el Pla de Rodalies que va presentar recentment i que inclou la prolongació de la línia C1 entre Gandia i Oliva, amb una valoració de 120 milions d’euros, i la duplicació del tram Cullera-Gandia. Davant d’això, la consellera ha posat en valor el “treball de negociació de la Generalitat en aquest pla per aconseguir la inclusió d’aquesta infraestructura”. La Comissió li dedicarà una atenció especial al desenvolupament del tram Gandia-Oliva i espera que siguen recollides les al·legacions formulades tant pels ajuntaments com la Generalitat.

“Estarem vigilants”

No obstant això, la consellera ha advertit que la Generalitat i els ajuntaments “estarem vigilants perquè es complisca la planificació establida en el Pla de Rodalies, tot i que de moment desconeixem terminis o programació i exigirem al Ministeri que ens informe al respecte”.

L’estudi informatiu ja està sis mesos pendent de formular-se i d’aprovar-se la Declaració d’Impacte Ambiental. Salvador ha lamentat que el Govern d’Espanya “té una llarga llista d’incompliments reiterats en aquesta Comunitat i no permetrem que aquest pla es quede en paper mullat, volem que es convertsca en realitat i que les promeses siguen fets”.

Clau per a la vertebració del territori

Així mateix, la consellera ha fet referència al consens “institucional, social i empresarial que genera el Tren de la Costa, una infraestructura prioritària per a la Generalitat, que vertebrarà el territori, millorarà la mobilitat i augmentarà, per tant, la qualitat de vida dels valencians”.

A més la consellera ha destacat que “es necessita un servei ferroviari que puga millorar la mobilitat d’una zona del territori valencià i alacantí que té una població i activitat, sobretot turística, molt importants, i que no obstant això no disposa de les infraestructures de transport adequades per a aquesta realitat”.

Com ha indicat Salvador, aquestes comarques tenen 544.000 habitants i “és incomprensible que no disposen d’una connexió ferroviària, mentre altres zones d’Espanya amb molta menys densitat tenen trens d’alta velocitat”.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.