LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimarts, 23 gener, 2018

L’apassionant història del vi a Dénia arriba a la Seu Universitària

  • La conferència del professor Armando Alberola, aquest dimecres en el Castell, estudia la intensa vinculació d’aquest producte amb la ciutat al llarg de mil·lennis, des que en l’Alt de Benimaquia es localitzara el trull més antic de la Península

Jaciment de l’Alt de Benimàquia.

La vinculació de Dénia i de la Marina Alta amb el vi s’ha mantingut intacta durant segles. No debades, en l’Alt de Benimaquia es troba el trull més antic de la Península Ibèrica. Paraules grans. Dénia va ser un dels majors productors i exportadors de vi de l’antiguitat i durant l’època romana de Dianium un exportador i importador de productes gastronòmics de tots els racons de la Mediterrània de primer ordre. El vincle amb el vi va perdurar durant els dos mil·lennis següents, fins a l’actualitat.

A recórrer els diferents períodes històrics d’aquest producte i la importància que va tinsre per a l’economia, la cultura i la societat de la ciutat dedicarà la Seu Universitària la pròxima conferència: Dénia durant l’edat moderna: centre històric en producció i exportació de vins. Serà impartida aquest dimecres 24 de gener a les 18.00 hores en la Sala del Castell per Armando Alberola, catedràtic i professor del Departament d’Història Medieval i Moderna i Ciències Tècniques Historiogràfiques de la Universitat d’Alacant.

Alberola és autor de 163 publicacions i la seua tasca investigadora es va centrar inicialment en l’estudi dels aspectes relacionats amb l’economia agrària, la qüestió de l’aigua en els regadius deficitaris, els problemes del senyoriu i l’anàlisi del poder territorial i local del País Valencià. Ha analitzat la figura i l’obra de l’emblemàtic científic i marí Jorge Juan Santacilia i des de la dècada dels noranta estudia l’impacte que sobre la societat i economia dels segles moderns van tindre les diferents catàstrofes d’índole natural, meteorològica, biològica o sanitària.

Deixa el teu comentari

Classificat: ,
Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.