LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dilluns, 22 gener, 2018

Els trencadors cartells que anunciaran les Falles de Dénia 2018

  • Amb el títol Patrimoni de Colors, la festa aposta per presentar-se no en una sinó en quatre imatges dissenyades per Valentín Alcalà i basades en la unió dels onze districtes a través del foc, la pirotècnia, la indumentària i la música

Valentín Alcalà presenta la imatge de Les Falles de Dénia.

Les Falles de Dénia aposten de nou per la innovació. El faller i dissenyador Valentí Alcalà va presentar diumenge passat la imatge de les falles de Dénia 2018, que amb el títol Patrimoni de Colors il·lustrarà les festes d’enguany d’una manera nova. Perquè no serà un sol cartell. En seran quatre.

Sabedor de representar l’essència de la festa en una sola imatge era un repte complicat, Valentín Alcalá ha apostat en aquesta ocasió per quatre imatges que resumeixen els ingredients principals de la festa: el foc, la pirotècnia, la indumentària i la música.

El primer treball és Flama d’Onze i serà la portada de Música i Foc 2018, el llibre de les Falles de Dénia. Amb aquesta imatge es pretén reflectir com la unió de les onze comissions aconsegueix formar la flama fallera a Dénia, «com aquestes onze falles formen cada any un calendari d’actes fallers on totes tenen la seua importància»

Flama d’onze.

El segon treball és Pirotècnia, un dels principals elements de la festa i que sense la qual no podrien haver falles. En ella, «es mostra aquestes nits on els fallers gaudeixen dels focs artificials, aquests dies intensos de mascletaes en els diferents barris de la ciutat i, com no, les tradicionals despertaes que celebrem».

Pirotècnia

La tercera imatge tracta de la Indumentària. «Potser molts fallers no són conscients de la importància d’aquesta part de la festa però, sense cap dubte, és una part essencial». En la imatge es plasma de manera conceptual l’esquema d’una seda valenciana. «Una seda que els dies de falles ompli de colors els carrers i que és un dels elements que més interès desperta al llarg d’un exercici faller».

Indumentària.

Finalment, la Música, «una part essencial de la festa però que, en aquest cas, destaca aquella part que menys importància li donem: les albaes, eixos cants amb dolçaina i tabalet tan nostres i que sens dubte formen una de les parts més emotives de la plantà».

Música.

Patrimoni de Colors es va presentar oficialment el passat diumenge en La Sala del Castell de Dénia en un acte presidit per les falleres majors de Dénia, Melani Ivars i Carla Vinaròs, i les seues corts d’honor. A la presentació van assistir també membres de la Junta Local Fallera de Dénia i els càrrecs de les onze comissions de la ciutat.

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.