LA MARINA PLAZA

Baleària Dénia
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 12 gener, 2018

El nou Pla General de Benitatxell crearà un corredor ecològic que unirà el Montgó amb Bèrnia

  • El document es revela com un instrument estratègic en la planificació sostenible de la Marina Alta i segons el consistori, establirà les bases del futur urbanístic, social i econòmic del municipi

El nou Pla General Estructural del Poble Nou de Benitatxell s’ha revelat com un instrument de planificació estratègic per al desenvolupament sostenible de la Marina Alta, segons el nou equip redactor dirigit per l’arquitecte Alberto Morera. La situació geogràfica clau del municipi el converteixen en un nexe de connexió d’espais naturals d’una gran importància, com el parc natural del Montgó, els penya-segats (protegits amb el LIC Penya-segats de la Marina), la Serra de Bèrnia i els espais naturals i rurals de l’interior de la comarca.

De fet, ja es pot avançar que el pla crearà un corredor ecològic que connectarà el Montgó, la Gola de Gata i la Serra de Bèrnia. A més, preservarà el paisatge agrícola (promourà també la recuperació d’aquesta activitat econòmica) i protegirà el front litoral a través d’una xarxa de miradors públics.

El document aprofita també la connexió que exerceix del Poble Nou de Benitatxell entre forts pols d’atracció turística, com són Xàbia i Moraira. Crearà un bulevard metropolità que millorarà la imatge urbana del municipi i el farà atractiu als turistes a través de la promoció del seu casc històric, d’elements patrimonials de la importància de l’església de Santa Maria Magdalena, del paisatge de vinyes i del foment del comerç tradicional i de les activitats culturals.

L’alcalde, Josep Femenia, ha subratllat la importància d’establir les bases del futur urbanístic, social i econòmic del municipi dels pròxims 25 anys. Aquesta funció la farà el nou Pla Estructural, que té un altre dels pilars en la participació ciutadana. El govern local dissenyarà un calendari de tallers participatius i reunions amb veïns i col·lectius. L’equip redactor dirigit per Alberto Morera i els tècnics municipals intervindran en totes aquestes reunions. Els tallers també es faran durant l’exposició pública del Pla Estructural.

El document innova en introduir una perspectiva comarcal de la planificació urbanística. Els criteris de sostenibilitat i de defensa del paisatge tradicional es faran compatibles amb el desenvolupament urbanístic sostenible. “Estem definint el model de poble que volem per als pròxims 25 anys. Per això la importància que participen tots els veïns en aquest procés”, ha insistit l’alcalde.

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.