LA MARINA PLAZA

Benissa Fira i Porrat 2018
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 29 desembre, 2017

Exitosa presentació del documental ‘La diversidad funcional, funciona’ a Dénia

  • El Centre Social va acollir la presentació pel Rotary Club de les dues primeres píndoles del film, dirigit pel documentalista denier Pau Soler
  • El documental tracta diversos temes relacionats amb la diversitat funcional com la conscienciació familiar, la potenciació de l’autoestima, la inclusió social, l’oci, la vida sana, la sexualitat, el treball en xarxa de les associacions i la dificultat d’ocupació

Foto de família de totes les associacions implicades. Foto: Antonio Mezquida.

Dijous passat dia 21, el Centre Social de Dénia va acollir la presentació de les dues primeres píndoles del documental La Diversitat Funcional, funciona, que està produint el Club Rotari de Dénia sota la direcció del documentalista Pau Soler.

Es tracta d’un film que ha aconseguit unir les veus de la diversitat funcional de la Marina Alta. En total són 15 les associacions que estan sent còmplices d’aquesta aposta que, abans de res, busca ser una eina formativa i de sensibilització per al sector implicat però també per a la societat en general.

Després d’una desinteressada interpretació del pianista István Székely d’obres de Brahms, Chopin i Debussy, es van projectar les dues primeres pastilles del documental, que estarà compost d’un total de set. Aquestes tracten diversos temes relacionats amb la diversitat funcional com la conscienciació familiar, la potenciació de les capacitats de l’autoestima, la inclusió social, l’oci, la vida sana, la sexualitat, el treball en xarxa per la implicació que hi ha a les associacions i un tema molt important: la dificultat d’ocupació.

El documental, en el qual han participat com a ajudants de realització les persones amb diversitat funcional, està enfocat al públic de la Marina Alta però es presentarà en tota la Comunitat Valenciana. “Allò important és la difusió i esperem que aquest documental cree molt de debat”, va assenyalar el documentalista Pau Soler a la presentació del projecte el passat mes d’octubre. “No ho fem per fer, sinó per ser molt efectius sobre un tema i que beneficie un sector que creiem que ha patit molt per la falta d’ajudes i per no haver-se adaptat la legislació com es deuria. Hi ha d’haver més sensibilització per part de la societat i de les institucions “.

Després del visionat, molt aplaudit pel públic assistent, totes aquelles associacions que estan col·laborant perquè aquest projecte tire endavant es van fer una foto de família.

Les dos primeres píndoles

Deixa el teu comentari

Classificat: ,
Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.