LA MARINA PLAZA

Hidraqua
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 29 desembre, 2017

L’artista deniera Imma Mengual exposa la seua darrera obra escultòrica a Alemanya

  • Domestic Constructions ha suscitat gran interès entre els experts que han visitat aquests dies el Das Japanische Haus de Leipzig
  • Mengual practica l’art com a curoterapia a manera de catarsi on es mou transgredint normes i fronteres i saltant d’un costat a l’altre de la línia de la normativa

Domestic Constructiosn.

L’artista deniera Imma Mengual exposa la seua obra Domestic Constructions a Das Japanische Haus de Leipzig (Alemanya). L’obra de Mengual, que per primera vegada viatja fora d’Espanya, ha suscitat gran interès entre els experts alemanys pel seu crític corpus social i la delicadesa amb què materialitza l’obra, i corroboren el que ha passat a Espanya durant aquest últim any i mig en què l’artista ha mostrat el resultat de les seues investigacions més recents.

Mengual practica l’art com a curoterapia a manera de catarsi on es mou transgredint normes i fronteres i saltant d’un costat a l’altre de la línia de la normativa mostrant ordenadament els ossets de blanc immaculat que, producte de simbòlics dinars familiars, mostren les seues mitologies personals i connecten amb les de tot aquell que comparteix amb ella els seus artefactes, arquiesculturas recreadoras d’unes vivències.

En paraules del crític d’art José Luis Martínez Meseguer:

Quan t’enfrontes a l’obra que Imma Mengual ha realitzat per a aquesta exhibició, has de despullar-se de tota premura, de tota visió ràpida, de tot prejudici. Es tracta d’un treball molt conscienciós, que tractarem de desgranar per arribar al seu fi últim […] L’element comú en la majoria de les peces és l’os i les estructures metàl·liques. Amb ells ens parla del que indestructible. De l’estructura. D’allò bàsic. Del que queda. Està parlant-nos de la memòria. L’os, l’estructura, és el record del que ha sigut. La menor expressió que ens remet a allò que va ser i ja no serà més. La memòria és un dels grans temes de la pràctica artística contemporània “.

Act d’inauguració.

Un nombrós públic va assistir a la inauguració i un nodrit flux d’espectadors ha passat durant els dies en què l’exposició ha estat oberta per aquesta innovadora sala-projecte cultural promoguda per empresaris japonesos, els qual mantenen una sala bessona al Japó.

Per inaugurar una galeria d’art que obrirà les portes en 2018, l’artista deniera tornarà de nou a Leipzig amb un nou projecte expositiu que inclou tallers experimentals associats. Aquest pròxim any que comença en breu, el cronograma artístic d’Imma Mengual ve carregat d’exposicions dins i fora d’Espanya.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.