LA MARINA PLAZA

Benissa Fira i Porrat 2018
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dilluns, 18 desembre, 2017

La primera fase del tren Gandia-Dénia entra finalment en el Pla de Rodalies amb 121 milions d’inversió

  • El ministre de Foment ha presentat a València el document en el qual la Generalitat ha aconseguit incloure el tram Gandia-Oliva de la històrica reivindicació ferroviària de la Marina Alta i la Safor

Arriben bones notícies de València. Finalment, el tren Dénia-Gandia figura en el Pla de Rodalies 2010-2020 que el Ministeri de Foment i la Generalitat Valenciana han tancat aquest mateix matí en el cap i casal i ha presentat el ministre Íñigo de la Serna. Tot i que no estava inclòs en l’esborrany inicial, el projecte ha entrat en el conveni de col·laboració i la fa amb una inversió un poc superior als 120 milions d’euros. En concret, per a l’execució de la primera fase, que és la que perllongarà l’actual línia C-1 de Rodalies (València-Gandia) fins a Oliva. Amb això, la Generalitat ha aconseguit finalment incloure en el document aquesta primera fase del Gandia-Dénia.

Una instantània de la inversió per al Gandia-Oliva, projectada en la presentació a València del Pla de Rodalies.

El Pla de Rodalies pactat entre les dues administracions suposarà una inversió total de 1.436 milions d’euros. En concret, 958 per 45 actuacions i altres 478 per a l’adquisició de trens i millores en estacions. Són 45 les actuacions previstes, i entre elles s’inclou el primer tram del Tren de la Costa, amb la connexió Gandia-Oliva (una obra per a la qual se’n disposen 120,58 milions).

Aquesta prolongació de la línia C-1 fins a Oliva era l’expectativa a la qual podia aspirar la Marina Alta en la reivindicació del Gandia-Dénia. És l’únic tram que disposa ja de projecte i estudi d’impacte favorable, i en la pràctica suposa avançar una etapa perquè aquesta línia s’allargue després, en la segona fase, fins a la Marina Alta. Això és el que precisament reclamava el passat dissabte la multitudinària concentració que va reunir a Oliva a ciutadans i partits de les dues comarques.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.