LA MARINA PLAZA

Benissa Fira i Porrat 2018
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dissabte, 16 desembre, 2017

La Marina Alta i la Safor clamen de nou pel tren a Oliva

  • Alcaldes de localitats de la comarca, entre ells el de Dénia, Vicent Grimalt, s’han reunit en una nombrosa manifestació en la localitat del sud de la província de València

Gairebé 44 anys van ja sense tren de la Marina Alta cap al nord, la qual cosa també damnifica a una gran part de la comarca de la Safor, que no pot viatjar amb tren a València sense abans agafar el cotxe per anar a Gandia. I això és el que, en els últims anys ha provocat multitud de protestes i crides per aconseguir que, d’una vegada per totes, arribe aquest necessitat mode de transport. Aquest dissabte ha sigut l’última d’elles, a la localitat d’Oliva.

Els carrers del municipi han rebut a un gran número de persones arribades de tota la Safor i també de la Marina Alta. De fet, Dénia ha noliejat un autobús per a la gent interessada a acudir a la concentració. Unes 5.000 persones han reivindicat, una vegada més, aquest aspecte tan necessari per al bon funcionament i la bona vertebració d’un territori que se sent aïllat del nord (i ara també del sud, per això que el trenet a Alacant tampoc funcionarà fins l’any 2019). Amb el lema Donem llum al tren s’han concentrat en la simbòlica plaça del Parc de l’Estació, on antigament va estar situada l’estació ferroviària de la línia Dénia-Carcaixent.

El municipi de la Safor, que confronta directament amb la capital de la Marina Alta, té un important paper en aquesta línia del tren de la costa: es tracta del punt intermedi que hi hauria entre la capital de la comarca valenciana i Dénia. És per això que l’alcalde, Vicent Grimalt, en la mateixa concentració, ha aplaudit el fet que s’haja inclòs el tram Gandia-Oliva en la negociació de la Generalitat Valenciana amb el Ministeri de Foment sobre el pla de Rodalies 2010 -2020. Ha afirmat que “és un primer pas per a l’arribada definitiva del tren a Dénia”. “No podem oblidar que perquè el tren arribe a la nostra ciutat des de Gandia, abans ha de passar per Oliva, així que si s’aconsegueix això, estarem més a prop d’aconseguir que arribe ací”, ha puntualitzat Grimalt.

La inclusió d’aquest primer tram, que no estava en el primer esborrany, és un pas important per a la comarca de la Marina Alta, però encara caldrà esperar uns altres quants anys més per aconseguir el segon tram. I tenint en compte que des que es va desmantellar la línia Dénia-Carcaixent el 1974 són molts anys de viatges a València amb autobús o amb cotxe, bé per autopista o bé per una carretera nacional que també té molt a millorar.

Es tracta d’un tema que preocupa també al Congrés dels Diputats. Joan Baldoví, representant del grup Compromís de la cambra, ha indicat en una xarrada amb el ministre De la Serna, la preocupació per aquest problema. Va demanar al membre del Govern que que no seguisca retardant una demanda històrica de les dues comarques. Va aprofitar per insistir-li que escolte als alcaldes de les moltes localitats afectades.

Grimalt ha estat acompanyat dels alcaldes d’Oliva, David González, i de Gandia, Diana Morant. Els tres han coincidit en la necessitat d’aconseguir aquesta línia que ajudaria a vertebrar a un territori que, en paraules de Morant, “es veu amenaçat fins i tot econòmicament, ja que moltes empreses no s’instal·len ací per la falta de transport ferroviari”. A més, altres alcaldes de la Marina Alta també han estat presents, entre ells José Ramiro, d’Ondara, o Sergi Ferrús, de Pedreguer. Al costat d’ells, el propi Baldoví, i tots han llegit un manifest reivindicatiu.

DONEM LLUM AL TREN

PER LA CONNEXIÓ FERROVIÀRIA ENTRE LA MARINA ALTA, LA SAFOR, VALÈNCIA I ALACANT

Des de l’any 1974 les comarques de la Safor i la Marina Alta pateixen un greu dèficit de comunicacions que, més de quatre dècades després, encara no s’ha resolt. El tren se’n va anar per a tornar en uns anys. Per desgràcia, això mai no es va complir, i a les portes de l’any 2018 no comptem amb tren als nostres municipis, i estem a punt de perdre una gran oportunitat per fer-ho possible.

El passat 4 d’octubre, el Ministre de Foment i el president de la Generalitat Valenciana van anunciar un pla director per millorar el servei de Rodalies a la Comunitat Valenciana, que comptarà amb una inversió d’aproximadament 800 milions d’euros per a la renovació general del mateix, i serà assumida íntegrament pel Govern de l’Estat. Desgraciadament, sembla que la prolongació de la línia fins a Oliva torna a quedar-se fora, i això a pesar que forma part de la Fase 1 del Tren de la Costa, de la qual només s’executarà una part, la duplicació de la via de Cullera a Gandia. Una bona notícia, si no fóra perquè torna a ignorar una reivindicació històrica de la Safor i la Marina Alta amb un caràcter social i de servei públic més que evident.

Es tracta del darrer obstacle en una carrera que sempre n’ha tingut, des de l’any 1974, quan es va clausurar el ferrocarril de via estreta a canvi de l’arribada dels trens de RENFE. Mai no va arribar cap tren. Posteriorment van haver promeses, i també projectes. El penúltim l’any 2002, amb la Declaració d’Impacte Ambiental i el projecte constructiu, que mai van acabar de tramitar-se. L’any 2011 la Generalitat i el govern central van signar el protocol del Tren de la Costa, que incloïa la línia Gandia-Oliva- Dénia dins d’un macroprojecte que va reiniciar tota tramitació administrativa sense considerar la faena feta els anys anteriors, i les despeses ja fetes. Un greuge més que cal afegir a una llarga llista que arriba fins a 2017.

Cal tindre en compte que la falta d’un eix comunicatiu com la línia Gandia-Oliva-Dénia (Fases 1 i 2 del Tren de la Costa) comporta importants perjudicis a totes les veïnes i veïns de la Safor i les Marines. Esta connexió, a més, és un element important per a la vertebració del nostre territori, i dinamitzador de l’activitat econòmica, especialmente del turisme. A més a més suposa un pas cap a un model econòmic més sostenible. Com a municipi acollit al Pacte d’Alcaldes compromesos amb la reducció del CO2, apostem pel tren perquè és sinònim de mobilitat sostenible, d’eficiència en el consum d’energia, de rapidesa, de limitació de les emissions de C02. És progrés i respecte al nostre entorn. Volem sentir-nos europeus del segle XXI.

Els successius governs centrals i autonòmics mantenen Oliva i les comarques de la Safor i la Marina Alta incomunicades per tren, i encara més, amb uns servicis de transport públic per carretera insuficients, insatisfactoris i contaminants. Les excuses econòmiques no són vàlides. Es tracta d’una inversió sostenible que té un retorn econòmic i social indubtable. I més encara considerant que l’antic traçat encara existeix, i que hi ha molta feina avançada pel que fa al projecte constructiu. Tan sols cal una voluntat política que, fins ara, no s’ha donat en els diferents governs, independentment del seu color polític.

Per això ens dirigim a les persones que estimen els nostres pobles i tenen poder de decisió en les administracions central i autonòmica. Els demanem que es posen mans a l’obra, que lluiten per una infraestructura que ens van llevar fa més de 40 anys. Un projecte necessari econòmic, social i mediambientalment. L’acció i les decisions polítiques han de ser justes amb el benestar i el progrés de les nostres comarques.

Igualment, fem una crida als ajuntaments de les comarques de la Marina Alta i la Safor perquè facen constar la seua protesta formal davant la Generalitat Valenciana i el Govern d’Espanya per la situació de bloqueig que pateix el projecte del Tren Gandia- Oliva-Dénia (Fases 1 i 2 del Tren de la Costa).

A més, instem als governs valencià i espanyol a arribar a un acord que possibilite la inclusió de les Fases 1 i 2 (Gandia-Oliva-Dénia) en el Pla de millora del servei de Rodalies de la Comunitat Valenciana. No volem més oblits injustificables. Com a ciutadania conscienciada, ens comprometem a mostrar el camí als responsables de fer arribar el tren a les nostres comarques, i a perseverar fins que el ferrocarril torne a vertebrar el nostre país de nord a sud i torne a unir de manera efectiva València i Alacant per la costa.

Per tot això, com a mostra d’unió en la nostra reivindicació ALCEM ELS TELÈFONS I…

DONEM LLUM AL TREN!

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.