LA MARINA PLAZA

Benissa Fira i Porrat 2018
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 15 desembre, 2017

Els semàfors acústics arriben al Loreto de Dénia per controlar el soroll dels bars

  • La ciutat es converteix en la primera de tot Alacant en comptar amb aquests sistemes de mesurament acústic, que formen part de les mesures del ZAS aprovat per al carrer

Els indicadors acústics que mesuraran la pressió acústica en la Zona Acústicament Saturada (ZAS) del carrer Loreto s’han instal·lat aquest matí. Dénia és la primera població de la província d’Alacant en comptar amb aquests sistemes de mesurament del soroll ambient.

Els semàfors, durant els treballs d’instal·lació.

Els dispositius senyalitzen mitjançant un codi de llums intuïtiu la idoneïtat dels nivells registrats, segons se superen o no uns nivells límit. El panell frontal de l’indicador s’il·lumina de diferents colors: verd si els nivells són acceptables, ambre quan es registren nivells que es comencen a considerar elevats, però no excessives, i roig quan els nivells són excessius. En aquest cas, el color roig es reforça amb l’encesa intermitent de la paraula “silenci”. Una volta assolit el color roig i transcorregut un temps prudencial, el dispositiu emet un xiulet curt que serveix d’avís de que s’han superat els nivells màxims i criden també l’atenció de qualsevol persona que, per la seua ubicació, no tinga una visualització directa del dispositiu.

La declaració de ZAS afecta el tram de carrer Loreto comprès entre la plaça de la Constitució i els carrers Desemparats i Forn d’Algarra i va entrar en vigor el passat 13 de setembre pel termini d’un any. Es tracta d’una mesura amb la qual l’ajuntament vol garantir el descans dels veïns rebaixant els nivells de soroll de la zona i que va ser aprovada definitivament pel ple de l’ajuntament en el mes d’agost, ja rebut l’informe favorable de la Direcció General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Generalitat Valenciana.

A més de la posada en funcionament d’aquests semàfors acústics, durant l’any de vigència de la ZAS s’aplicaran en el carrer Loreto altres mesures correctores com la limitació horària als locals d’hostaleria; la major presència i control policial per garantir el compliment de l’horari de tancament dels establiments; o la suspensió de concessió de noves llicències per a establiments amb activitats recreatives i d’atzar; d’oci i entreteniment i activitats hoteleres i de restauració. Així mateix, els serveis municipals de neteja no actuaran al carrer abans de les 7 del matí si utilitzen la escombradora mecànica, o de les 7.30 hores si netegen amb fregadora i la recollida de basura no es farà abans de les 6 del matí.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.