LA MARINA PLAZA

Benissa Fira i Porrat 2018
Periodisme, passe el que passe

El cinturó de la vivenda de luxe

  • Benissa, Dénia, Teulada-Moraira, Xàbia i Benitatxell s’inclouen entre els municipis d’Espanya amb major preu mitjà de les residències exclusives
  • El 22% de totes les de l’Estat es concentren en el litoral de la Costa Blanca

La Marina Alta pot ser una cosa així com el cinturó de la vienda de luxe de la península. Així ho corrobora un estudi que aquest dijous feia públic el portal LuxuryEstate.com, especialitzat en aquest segment del mercat immobiliari i que agrupa l’oferta de més de 50.000 agències de tot el món. L’estudi conclou que el 22% dels habitatges de luxe estan en la Costa Blanca i, dins d’ella, si hi ha una comarca que destaque és just la Marina Alta.

Algunes de les vivendes de luxe de Benissa, Dénia, Moraira, Xàbia i Benitatxell a la venda en el portal Luxuryestate.com.

De fet, en el llistat de 14 municipis de major preu mitjà de la vivenda de luxe hi ha cinc de la Marina Alta. I a més, en general ben situats. Benissa, Dénia i Teulada-Moraira estan entre els sis municipis de la Costa Blanca on més alt és el preu mitjà d’eixe tipus de residències. També figuren en la relació Xàbia, en el dècim lloc, i El Poble Nou de Benitatxell, en el catorzè.

El preu mitjà de l’habitatge de luxe supera de fet els dos milions a Benissa i Dénia, i està entre 1 i 2 a Xàbia i Teulada-Moraira. A Benitatxell és de 700.000 euros.

El sector immobiliari de luxe ha experimentat durant l’últim any un important repunt, i ha abastat els tres milions d’euros de despesa mitjana en aquest tipus d’habitatges, un fet que suposa un creixement del 3,4% respecte al mateix període de 2016, segons els dades de LuxuryEstate.com. Situats en el sext lloc en la llista de països que encapçalen la inversió mitjana dels consumidors en vivendes de luxe, en paral·lel amb Alemanya i França, Espanya es troba però en el primer lloc en la llista de països amb el major número de vivendes de luxe disponibles, amb un total de gairebé 60.000 referències a la portal immobiliari i preus que arriben als 80 milions d’euros.

Tot i que aquests immobles es troben distribuïts per tot el territori nacional, segons dades de LuxuryEstate, el major portal internacional de vivendes de luxe, Alacant i la Costa Blanca són les àrees amb major número d’habitatges de luxe disponibles, ja que concentren un 22% de la quota de mercat.

Quant a l’estil de casa més demandada pels compradors, “les viles -amb un cost mitjà de 2,1 milions d’euros- és el tipus d’immoble més sol·licitat pels compradors en un 70% de les ocasions”, comenta Silvio Pagliani , fundador de LuxuryEstate. Molt per baix es troben les cases -1.900.000 d’euros de preu mig- i els apartaments 900.000 euros, les sol·licituds dels quals ronden només el 10.

D’altra banda, els requisits més buscats pels compradors de cases de luxe a Espanya són els immobles de nova construcció amb vistes panoràmiques, piscina i accés proper a la platja, i si fóra possible platges privades.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.