LA MARINA PLAZA

Hidraqua
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dijous, 30 novembre, 2017

La Dénia Gastronòmica de la Unesco es presenta a Palma de Mallorca

  • Representants del projecte denier han fet una ponència en el marc d’unes jornades de turisme sostenible en l’Euroregió de l’Arc Mediterrani

El turisme sostenible està adquirint una gran importància en els últims mesos en les regions més visitades d’Europa. S’estan fent jornades i conferències amb l’objectiu de buscar alternatives i solucions als principals problemes medi ambientals que pot crear el turisme massiu. L’últim exemple d’una d’eixes reunions està tenint lloc aquests dies a Palma de Mallorca, i Dénia i la Marina Alta estan presents com a exemple a seguir en el sector, com no, de la gastronomia.

Es tracta de les Jornades de Turisme i Sostenibilitat a l’Euroregió de l’Arc Mediterrani que organitza l’Institut Ignasi Vilallonga. Allà han acudit representants de totes les àrees turístiques dins d’aquesta regió coneguda com l’Euram, reconeguda per la Unió Europea. Es tracta de totes les zones banyades per la Mediterrània en el continent: Catalunya, Comunitat Valenciana, Illes Balears, el sud de França, les illes de Còrsega, Sardenya, Malta i tota la costa oest italiana. En aquest esdeveniment s’ha estat debatent sobre el tema principal i cada àrea ha aportat el seu granet d’arena amb experiències pròpies.

La Comunitat Valenciana ha sigut representada per diversos municipis, i entre ells destaca Dénia. La capital de la Marina Alta ha exposat el projecte de Ciutat Creativa de la Gastronomia de la Unesco. Així, Dénia el dóna a conèixer al món una vegada més i pocs dies després que el seu alcalde, Vicent Grimalt, ho fera davant desenes de mitjans en el Fòrum Europa de València.

Pepa Font, regidora de l’àrea de Ciutat Creativa, i Toni Reig, un dels principals responsables del projecte, han sigut els encarregats esta volta de presentar les experiències en el marc de la gastronomia a Dénia. L’Agència Valenciana de Turisme, coorganitzadora de l’esdeveniment, ha presumit del que considera una de les seues joies en la capital de les Illes Balears.

Vall de Laguar present en les jornades

No només Dénia ha sigut representant de la comarca en aquestes jornades. L’Hotel Alahuar, situat a Benimaurell (Vall de Laguar) ha sigut exposat com exemple d’hostaleria sostenible. El seu director, Pere Joan Devesa, també ha sigut convidat a fer una ponència.

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.