LA MARINA PLAZA

Hidraqua
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimarts, 14 novembre, 2017

Homes agafats de la mà per clamar per la igualtat a Xaló

EL 25-N EN LA MARINA ALTA

  • L’ajuntament escenificarà la Roda per la Igualtat, en la qual homes amb un llaç llegiran agafats un manifest per declarar la seua implicació en la lluita contra la violència de gènere, trencant simbòlicament la distinció entre sexes
  • Tota la campanya del municipi incideix a conscienciar la població masculina: «Insistir quan t’han dit que no és assetjament»

Xaló ha iniciat aquest dimarts una campanya de tres setmanes dedicada a la conscienciació contra la violència de gènere impulsada per la Regidoria d’Igualtat i amb un lema paradigmàtic: La violència de gènere és cosa de tots i totes. La campanya es basa en una sèrie de cartells protagonitzats no només per dones, sinó també per homes, ja que lluitar contra aquesta xacra «ha de ser una causa comuna».

En la iniciativa, emparada en el Pla d’Igualtat de Xaló, s’han implicats diversos col·lectius «especialment d’homes, per a reforçar la necessitat de treballar contra aquesta xacra en conjunt». Els missatges de la campanya són: Insistir quan t’han dit que no és assetjament, Mirar cap a un altre costat et fa còmplice i Si et cela, et controla i et vigila, no t’estima.

Una de les apostes més noves serà la Roda per la Igualtat, un acte simbòlic que s’escenificarà tant el 25 de novembre en la Plaça Major de la població com el 2 de novembre en el Mercat de la Terra. La idea, que ja han fet servir diverses ciutats, consisteix en que un grup d’homes, portadors d’un llaç, s’agafen de la mà mentre es llegeix un manifest on declaren la seua implicació i suport en aquesta causa, trencant simbòlicament la distinció entre sexes i edats i convidant a tots els homes a fer-se visibles.

«Convidem als homes a reflexionar»

La regidora d’Igualtat, Jana González, va subratllar que «un dels objectius principals de la campanya és identificar que la magnitud del problema ens afecta a tots: volem emfatitzar no només el paper de l’home donant suport a la denúncia, sinó la conscienciació sobre la seua implicació directa». Per això, «hem apostat per incloure els homes en el disseny i execució de la campanya, convidant-los a reflexionar sobre la necessitat de fomentar la igualtat en tots els àmbits de la vida professional i quotidiana».

Actuaciones específiques de la campanya

Formació de professorat. Novembre 14

Curs de coeducació per a alumnat i professorat subvencionat per la Diputació. L’any passat es van fer unes fitxes de treball amb les iaies de l’alumnat i enguany es treballaran els remeis naturals de les plantes. L’objectiu, donar eines al professorat perquè els més menuts puguen créixer en igualtat.

Formació en Igualtat a treballadors municipals i equip de govern. 20-N.

Anirà a càrrec de Dolors Martínez Hernández, psicòloga, professora de la UNED i experta en polítiques d’igualtat en l’administració publica. L’activitat va dirigida a tot el personal de l’ajuntament, així com a l’equip de govern, i tractarà l’estructura legal i el context de l’administració pública des de la qual projectar polítiques sobre la igualtat.

Celebració del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere 25/11

Començarà a les 12:30 amb un de contacontes infantil en la Plaça Major. Després, se celebrarà la Roda d’homes per la Igualtat, la iniciativa ja comentada que ha sorgit del treball de la Comissió Transversal de Gènere, formada per totes les regidories de l’equip de govern i l’oposició. A continuació, es llegirà un manifest i finalment es mostrarà un mural que convidarà a la gent del poble a que incloga el seu reclam o denúncia relacionada amb el 25/11, proporcionant un punt de trobada on tothom puga expressar-se.

Partida de pilota contra la violència de gènere. 26-N.

Es tracta de portar el missatge a altres espais i vincular-lo a l’esport. Durant aquesta partida es tornarà a llegir el mateix manifest del dia 25/11 i els jugadors portaran un llaç.

Roda d’Homes per la Igualtat del Mercat de la Terra. 2 de desembre.

Es repetirà la Roda d’Homes per la Igualtat en el conegut Mercat de la Terra de Xaló, proporcionant un espai nou per donar visibilitat a la causa.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.