LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 3 novembre, 2017

Benissa exporta a Equador bones pràctiques en gestió turística

  • Una tècnica de l’Ajuntament s’ha desplaçat al país per col·laborar amb l’Associació de Municipalitats Equatorianes en la confecció d’una guia didàctica per a la realització de Plans de Desenvolupament Turístic
  • Pròximament s’organitzarà una visita a Benissa en la qual el personal tècnic de les províncies d’Esmeraldas i Manabí puga conèixer de primera mà les seues bones pràctiques

La tècnica de Turisme de l’Ajuntament de Benissa, Loli Vicens Márquez, s’ha desplaçat del 29 de setembre al 15 d’octubre a l’Equador de la mà de l’AECID (Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament) per col·laborar amb AME (Associació de Municipalitats Equatorianes ) en temes relacionats amb la confecció d’una guia didàctica per a la realització de Plans de Desenvolupament Turístic (PDT) i la transferència de bones pràctiques a departaments de turisme de les províncies equatorianes d’Esmeraldas i Manabí.

Els primers dies de l’estada han servit per treballar amb el personal tècnic d’AME revisant els diferents apartats de la guia metodològica per a l’elaboració de plans de desenvolupament turístic cantonal dirigits a tots els departaments de turisme del país que requereixen assistència i formació pràctica.

Els següents dies es van dedicar a la gravació de tres tallers en els quals es comenten i transfereixen bones pràctiques del departament de Turisme de l’Ajuntament de Benissa com l’aliança públic-privada com a motor de la gestió turística, la gestió de la destinació, la importància de les oficines de turisme i de les xarxes socials per promocionar el turisme municipal.

Durant aquest temps, la tècnica del consistori benisser també va visitar el municipi de Pedernales per treballar amb el personal tècnic i transmetre’ls la importància d’implementar les temàtiques tractades en els tallers.

En la reunió de valoració final, AECID i AME han sol·licitat la col·laboració de l’Ajuntament per organitzar una visita a Benissa adreçada a personal tècnic i polític de les províncies d’Esmeraldas i Manabí perquè puguen conèixer de primera mà les seues bones pràctiques en matèria de turisme, així com mantindre reunions amb departaments de Turisme d’altres localitats o amb organismes valencians de cooperació al desenvolupament.

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.