LA MARINA PLAZA

Benissa Fira i Porrat 2018
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dijous, 28 setembre, 2017

Alcalalí amaga tresors que es poden trobar descarregant una aplicació

  • L’Ajuntament ha elaborat una ruta de geocaching, una activitat a l’aire lliure que consisteix a trobar els cachés utilitzant dispositius amb connexió GPS i dirigir-se, a continuació, a les coordenades en què està amagat el contenidor (geocaché) hermètic
  • Els cercadors poden aprofitar la visita per a recórrer les rutes senderistes, degustar la gastronomia local i conèixer el patrimoni àrab

Alcalalí amaga tresors que es poden trobar descarregant una aplicació.

L’Ajuntament d’Alcalalí ha elaborat una ruta de geocaching per incrementar i diversificar l’oferta de turisme actiu, enfortir la seua imatge com una destinació d’interior complementària a l’oferta costanera i atraure turisme familiar.

El geocaching és una activitat a l’aire lliure que consisteix a trobar els cachés o tresors amagats utilitzant dispositius amb connexió GPS. Els participants descarreguen l’aplicació gratuïta, introdueixen el codi postal (03728), trien un dels quatre tresors que volen trobar i es dirigeixen a les coordenades en què està amagat el contenidor (geocaché) hermètic. Després escriuen la troballa en el llibre de registre i s’emporten de record algun dels objectes, articles que pretenen identificar del municipi i explicar una història. A canvi, deixen un altre del mateix valor perquè el següent cercador també el puga intercanviar. Es pot compartir l’experiència en les xarxes socials usant el hashtag #AlcalalíGeocaching.

D’aquesta manera el geocaching uneix oci, tecnologia, naturalesa i esport. Aquesta activitat de turisme actiu es pot fer en solitari o en equip. A més, els cercadors poden aprofitar la visita per a recórrer les rutes senderistes, degustar la gastronomia local i conèixer el patrimoni àrab. Tota la informació està disponible en  www.alcalaliturismo.com.

Les coordenades dels quatre tresors amagats a Alcalalí s’han publicat en la pàgina web www.geocaching.com. El projecte està subvencionat pel Patronat Provincial de Turisme de la Costa Blanca.

 

Prova pilot a Feslalí. Alcalalí en flor

Alcalalí ja va fer una ruta de geocaching durant el mes de febrer en el marc del seu festival de la floració de l’ametller Feslalí. Alcalalí en flor. La finalitat era conèixer l’acceptació d’aquest tipus d’activitats, que impliquen l’ús de dispositius de geolocalització en l’entorn natural. Van participar més de 40 persones de totes les edats.

Després de la bona acollida i l’interès despertat per repetir l’activitat, l’Ajuntament ha considerat necessari crear una ruta fixa de geocaching que complemente els recursos de què disposa el municipi en matèria de turisme actiu i, al mateix temps, mostrar la seua oferta diversificada, com el senderisme, el ciclisme, l’escalada i el parapent.

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.